Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Sid Vaga & Herald - Be As One [Kling Klong]

Precizni alat za tech house razvaljivanje

  • Damir Ludvig
  • 27 June 2018

Ovaj brutalni tech house singl završio je u našoj redakciji zahvaljujući portalu deejay.de, a iako ćete potpuni dojam ovog izdanja dobiti tek kad preslušate pravu ploču, inserte možete čuti pritiskom na ikonu PLAY ►

A1: Sid Vaga & Herald - Be As One Ft. Roy Davis Jr

Kling Klong je etiketa koja svoj rejting na međunarodnoj sceni elektroničke glazbe učvršćuje svakim izdanjem. Be As One je jedno od onih djela koje potvrđuje pravilo bez iznimke. Suvremena produkcija s razornim basom koji bi mogao srušiti sve pješčane kule na plažama u blizini bilo kojeg after beach partija na kojem će se ovaj singl vrtjeti ovog ljeta. Zavodljivi ritam koji je sveden isključivo na bitne elemente koji pokreću na ples. Ženski vokali u daljini stvaraju napetost pomaknute zvučne slike i dozvoljavaju da sugestivan kristalno definiran muški vokal doslovno upravlja mislima slušatelja i tjera ih na sjedinjenje s glazbom.

Činjenica je da smo u house glazbi već dosta puta imali prilike čuti slična rješenja, no vrijednost ovog djela je u aranžmanu koji graniči sa savršenstvom. Svi elementi koji pokreću tempirani su poput eksplozivne naprave i kulminiraju elektrificiranim pražnjenjem. Sid Vaga & Herald su stvorili alat za popravak bilo kakvog rasipanja energije na plesnom podiju, alat koji će svakom ljubitelju vinila za DJ pultom omogućiti beskonačnu ljubav publike.

B1: Sid Vaga & Herald - Be As One (Nathan Barato Body2Body Remix) Ft. Roy Davis Jr

Druga verzija naslovne skladbe me je vratila u legendarne dane etikete Strictly Rhythm. Vrijeme u kojem su house ritmovi bili agresivni, distorzirani i konceptualno vođeni tribal principima. Ovo nostalgično djelo kao da koristi sve trikove iz devedesetih na najbolji mogući način. Elementarna, ali inteligentna, ova je verzija kompozicije nešto što je bez problema moguće umiksati s najvećim house klasicima i postići oduševljenje ljubitelja old school zvuka. Iako mi je dok ovo pišem originalna verzija draža, ne bi se začudio da mi se u budućnosti upravo ovaj remiks uvuče pod kožu. Ne bi mi bilo prvi put.

B2: Sid Vaga & Herald – Dissident

Upravo ono što obožavam je funkcionalna zadnja skladba na ploči. Ritmički i produkcijski jako slična naslovnoj kompoziciji, no s daleko više deep elemenata koji su dobrodošli u pretprogramu, after partiju ili kad se publika na podiju jednostavno umori. Dissident je djelo koje ima opuštajuću i nenametljivu atmosferu, no ipak dovoljno energije da zadrži plesače u stanju pozitivne hipnoze. Sve u svemu dostojan završetak ove izvrsne ploče koju će korisno biti imati u kolekciji sljedećih nekoliko godina, ako ne i doživotno.

Load the next article...
Loading...
Loading...