Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Snuff Crew - Still Doin‘ it E.P. [Next Door]

Acid Techno s Oldschool štihom!

  • Damir Ludvig
  • 26 July 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Snuff Crew - Midnight Peepin

Prvi zvučni zapis na A-strani u samo nekoliko taktova otkriva ritmičke figure odrađene na legendarnoj ritam mašini TR 909, koje se u varijacijama provlače kroz cijelo djelo. U trenutku u kojem se osnovnoj strukturi pridružuje afroamerički narativni vokal, jasno je da je inspiracija Snuff Crew nepromijenjena. Oldschool! Duo održava umjetnički izraz reduciran na elektroničke udaraljke i modulaciju visokih frekvencija, koji možda nije najbolji materijal za slušanje u kućnoj atmosferi, ali predstavlja efikasno oruđe za klupski provod.

A2 Snuff Crew - Agn1

Drugi uradak na A-strani me neodoljivo podsjeća na Hardfloor, što je u mojoj knjizi uvijek vrlina. Visokokalorični acid koji podiže nivo adrenalina u organizmu, zajamčeno stvara špicu na bilo kojem plesnom podiju. Iako mi je Winter in June i dalje najomiljeniji singl koji su Snuff Crew ikad snimili, rijetke su prilike u kojima bi ga pustio na partiju. No, ovo je doza adrenalina koja omogućuje pokretanje publike na underground partijima na planeti.

B1 nuff Crew - Midnight Peepin Tc/Cm Rmx

TCCM remiks na B-strani je sačuvao energiju originalne verzije Midnight Peepin, ali je uspio i neobuzdane zvukove "sirena" dovesti u red. Iako se karakter djela nije promijenio, ova je verzija donijela zanimljive igre vokalima i zvuk koji će DJ populaciji biti prihvatljiviji za upotrebu u setovima sa suvremenom produkcijom.

B2 Snuff Crew - Agn1 Tc/Cm Rmx

Remiks verzija Agn1, puna je distorziranih zvukova kojih se ne bi sramio ni mladi Joey Beltram. Energični acid koji podsjeća na eru u kojoj je glazba bila važnija od spektakla, a rave kultura je vladala svijetom.

Load the next article
Loading...
Loading...