Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Sound Of The Suburbs - Love, Innit? [Morpheus]

Bezvremenski tech house!

  • Damir Ludvig
  • 19 March 2024

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Sound Of The Suburbs - Beautifly (Chicago Sleeps Mix)

Sound Of The Suburbs je ime projekta s jedne izdavačkih kuća na koje u zadnje vrijeme posebno obraćam pažnju. Ovaj odličan duo iza kojeg stoje Pete Hurst i Paul Stubbs, do sad još nikad nije objavio nešto što me je ostavilo ravnodušnim. Morpheus ponovno donosi realizaciju hipnotičkih trenutaka pretočenih u koncept temeljen na tech house ritmovima. Već od prvog takta A-strane, Beautify (Chicago Sleeps Mix), razvija energični štih začinjen atmosferičnim pozadinskim zvukovima, pjevnim ženskim refrenom i kratkim vokalnim semplovima koji podižu uzbuđenje u dinamično organiziranom aranžmanu.

A2 Sound Of The Suburbs - Love, Innit?

Drugi zvučni zapis na A-strani donosi još uzbudljivi uradak u kojem Sound of the Suburbs oslikava iskustvo povezivanja i odvajanja iz gradske gužve, pružajući utjehu u osjećaju izolacije. Energično, ali istovremeno s optimalnom dozom atmosferičnih elemenata, djelo prenosi osjećaj hladnih noći s naznakom nade te pomalo gorak, ali slatki osjećaj praznine unatoč okruženju. Emotivna snaga pjesme oslobađa okove i potiče osjećaj emancipacije, otvarajući vrata novim mogućnostima u trenucima koji povezuju stvarnost i snove.

B1 Sound Of The Suburbs - The Club Is Open

B-stranu u cijelosti zauzima The Club Is Open, koja najbolje predstavlja koncept etikete Morpheus. Ovo djelo je lagano, emotivno i psihodelično, a spaja različita glazbena iskustva u jednu koherentnu cjelinu, obuhvaćajući žanrove kao što su indie dance, electronica i ambient. Iako možda nije namijenjena za sve plesne podije u svakom trenutku, ova pjesma ima vječnu vrijednost koja će se cijeniti i danas i u budućnosti. Ona priziva osjećaj duboke spiritualnosti, pružajući izvanredno iskustvo slušateljima. Sjajan završetak izvanrednog izdanja.

Load the next article
Loading...
Loading...