Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Sublee - Sw Dub E.P [No Time For Love]

Prvoligaški minimal iz Rumunjske!

  • Damir Ludvig
  • 11 October 2022

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Sublee - Ebeb

Rumunjska je Minimal / Deep Tech scena zadnjih nekoliko godina vjerojatno najproduktivnija na svijetu, a Sublee je svojim doprinosom jedan od izvođača koji ju je dignuo na novi nivo. Kvalitetom produkcije koja objedinjuje dizajn zvuka, tehničku obradu i meditativne aranžmane, ovaj je producent iz Bukurešta stvorio repertoar koji nije samo non-stop prisutan u njegovim setovima, već na play listama imena kao što su Cuartero, Gladis, Joe Metzenmacher, Nima Gorji i mnogih drugih. Tijekom prvih nekoliko taktova A-strane jasno je da Sublee ide samo naprijed, ne obazirući se na prošlost. Atmosferična glazba temeljena na igri filtriranih klavijatura i jednostavne bas linije, začinjena je prostornim efektima koji cijelu zvučnu sliku čine vizionarskom. Ritam sekcija bazirana na zvukovima klasičnih ritam mašina itekako pridonosi plesnom karakteru djela, no nije segment kojim Sublee želi zadiviti. Njegova je moć izražavanja temeljena je na apstraktnim modulacijama zvuka koji nije moguće pohraniti notnim zapisom.

A2 Sublee - Eleven

Drugo djelo na A-strani donosi nešto razigraniji ritam i optimističniji štimung od mističnog prvog uratka na ploči. No, i dalje se radi o stilu koji konceptualno nastavlja tamo gdje je početni zvučni zapis stao. Iako će u ovoj produkciji moći uživati i slušatelji koji nisu 100% upućeni u žanrovska pravila igre, publika koja je upoznata s rumunjskom scenom guštat će u svakoj sekundi. Eleven nema paranormalne sposobnosti kao istoimena heroina iz popularne serije Stranger Things, no ima zavodljivu energiju koja se nenametljivo uvlači pod kožu već pri prvom preslušavanju, a pri ponovljenim slušanjima samo postaje bolja.

B1 Sublee - Sw Dubs

Treći uradak i ujedno jedini zvučni zapis na B-strani najupečatljivije je djelo na ploči. Etiketa No Time For Love, još je jedan izdavač koji ide u prilog izdanjima s kultnim B-stranama, a ovoj B-strani nije teško proreći blistavu budućnost. Sw Dubs uspijeva postići ravnotežu između elemenata sličnim onima koje Sublee koristi na prve dvije produkcije, no nadilazi ih futurističkim stavom i inteligentnim programiranjem. Topla preporuka!

Load the next article
Loading...
Loading...