Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Thomas Schumacher & CAITLIN - All Of You [Electric Ballroom]

Ploča na kojoj techno i balada ne isključuju jedno drugo!

  • Damir Ludvig
  • 6 January 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

B1 Thomas Schumacher, Caitlin - All Of You (Original)

Vjerujem da je namjera plasirati ovu ploču među ljubiteljima techno glazbe u startu uspjela, budući da je reputacija koju iza sebe ima Thomas Schumacher neosporna. Iako sam pri prvom slušanju odmah bio oduševljen klupskom verzijom, jako me je zanimalo kako zapravo zvuči original, pa i moj napis kreće s osvrtom na B-stranu. CAITLIN je umjetnica u puno smislu te riječi. Ne radi se o stvarateljici koja je specijalizirala usko područje. Ona sklada, piše stihove, a bavi se i vizualnom umjetnošću. Ne ustručava se prekršiti pravila i živjeti u svijetu koje je samo njezin. Upravo to i dokazuje originalna verzija pjesme koja istovremeno uključuje njene profinjene vokale s karakterističnom ekspresijom. Iako se radi o univerzalnim stihovima koji funkcioniraju bezvremenski, vokabular je namijenjen publici koja traži više od tipične pop pjesme. Instrumenti koji savršeno naglašavaju glasovne adute pjevačice, uključuju sve od klasične klavirske pratnje, do sintetskih udaraljki, breakbeat elemenata i igre s efektima koji priliče dub glazbi. Međutim, All Of You je prije svega odlično glazbeno djelo koje zaslužuje radijsko emitiranje, te atraktivni video spot. No, o tom po tom! U mojoj će kolekciji ova verzija imati posebno mjesto uz radove majstora kao što su Depeche Mode ili New Order, bez obzira hoće li originalna verzija nadživjeti plesni remiks.

A1 Thomas Schumacher, Caitlin - All Of You (Remix)

A-strana donosi upravo ono što smo navikli čuti kad je Thomas Schumacher u pitanju. Kvalitetna techno produkcija s dinamičnim aranžmanom, profesionalno ugođenim frekvencijama i snažnim setom udaraljki koji festivalske nastupe čine nezaboravnim. Budući da o njegovoj diskografiji nikad nisam imao ništa drugo osim riječi pohvale, a pratim ga još od početka tisućljeća, pokušat ću se suzdržati od potpunog hvalospjeva. Ova je verzija vrlo suvremenog tipa s klasičnim melodičnim predahom pred razradom trećeg čina. Vokali su stavljeni u drugi plan i djeluju više kao hipnotička mantra koja prkosi originalu, te nema namjeru prenositi poruke koje bude raznolike emocije. Za razliku od pjesme s nizom metafora koje svaki slušatelj može protumačiti na svoj način, klupska verzija je isključivo fokusirana na euforiju!

Iako su ovakvi singlovi nekad bili uobičajena pojava u diskografijama pjevačkih zvijezda, danas to nije tako česta pojava. No, volio bi da se više autora elektroničke glazbe, odlučuje na ovakva konceptualna rješenja. Svaka strana ove ploče najbolje iskorištava svoje adute, a čak iako niste ljubitelj vokalne glazbe kao ja, postoji verzija koja će vas oboriti s nogu.

Load the next article
Loading...
Loading...