Menu
Home Novosti Menu
Novosti

84Bit ostvarili izvrstan uspjeh u 2019.

Crnogorski duo među najboljima u svijetu - nalaze se na 69. mjestu Traxsource liste Top 100 House Artists

  • Mixmag Adria I Foto: 84Bit Promo
  • 3 January 2020
84Bit ostvarili izvrstan uspjeh u 2019.

Kakva godina za najbolji crnogorski house duo! Nikola i Miloš su kroz 2019. ostavili značajan trag na svjetskog house sceni te istovremeno na izvrstan način promovirali regionalnu scenu diljem svijeta. Tome svjedoči 69. mjesto koje su zauzeli na Top 100 House Artist Traxsource listi za proteklu godinu!

Uz to, momci su objavili niz izdanja za najpopularnije svjetske izdavačke kuće, kao što su No Fuss Records, Phoenix Music, Let There Be House, King Street, Monoside Records...našli su se ukupno deset puta na Traxsource-ovom Top 10 chartu, a čak 51. put u Top 100 Chartu! A upravo ta izdanja u svojim setovima su zavrtila su svjetska DJ/producentska imena: Claptone, David Penn, Kevin Yost, Eric Morillo, Diplo, Inner City, te vlasnik Toolroom-a - veliki Mark Knight, kao i Defected Records diva Sam Divine…

Također, 84Bit dvojac imao je i čast nastupiti u Amsterdamu, u to na dva eventa u sklopu svjetske Amsterdam Dance Event konferencije, a sudjelovali su i u prvoj regionalnoj konferenciji o elektroničkoj glazbi - BAM-C, koja se krajem travnja / aprila odvijala u Sarajevu, gdje su između ostalog predstavili i svoj label 84Bit Music.

Godinu će pamtiti i po svom prvom vinilu "Mamma Jamma", a kako sami kažu, riječ je o "140gr plastike koja ima neprocjenjivu vrijednost za nas, ali i za sve ‘Old School’ producente i artiste". Na tom izdanju su se uz originalnu verziju pjesme "Mamma Jamma" našli i remixevi koje su kreirali Dr Packer i Hotmood, proslavljeni disco-house izvođači, kao i Tonbe, vlasnik popularne etikete Disco Fruit i po mnogima ponajbolji producent iz Srbije kada je u pitanju disco-house žanr.

Uz svoj mjesečni podcast The Sound of Adria, koji promovira isključivo regionalne artiste te koji vode i uređuju u suradnji s Mixmag Adria, njihovi ekskluzivni 84Bit micevi emitirani su na Mambo Radio Ibiza te na Chicago Calling podcastu u Brazilu, dok je na Spotifyju zabilježeno 269.000 streamova glazbe producirane u 84Bit studiju!

O svom izvrsnom uspjehu kroz 2019. godinu, 84Bit odnosno Nikola i Miloš iskreno komentiraju: "Gledano kroz započete projekte, 2020. već izgleda jako lijepo. Mi bismo htjeli da se zahvalimo svima koji nam pružaju podršku i koji su dio ovog našeg procesa i napornog rada u kojem maskimalno uživamo. Sve ove ‘annual’ statistike i brojke iskazuju naš veliki uspjeh, ali su manje bitne od onog što osjećamo svi zajedno kada uživamo prepušteni muzici i njenoj sili koja lomi svaku barijeru, spaja ljude, pravi internacinalne mostove i izražava najdublje ljudske emocije…"

Load the next article
Loading...
Loading...