Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Alex Paterson iz The Orba objavljuje industrial techno album

‘Enter The Kettle’ očekuje se u studenom

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 6 August 2021
Alex Paterson iz The Orba objavljuje industrial techno album

Alex Peterson iz grupe The Orb objavljuje industrijski techno album “Enter The Kettle”. 61-godišnjak, inače polovica legendarnog elektroničkog dvojca The Orb, objavit će album zajedno sa svojim starim prijateljem i suradnikom Fil Le Gonidecom kao duo OSS (On Some Shit).

Par je prethodno radio zajedno na više projekata, svirajući na Glastonburyju, Fuji Rocku, te nastupajući zajedno s Kraftwerkom. Britanski dvojac trebao bi 19. studenog objaviti “Enter The Kettle”, kao dvostruki LP koji sadrži 'Northside' i 'Southside' umjesto A i B strana, a uključuje i dvije bonus pjesme.

Paterson je već izbacio najavnu pjesmu albuma, “Whippersnapper”. Prelazeći sa uobičajenog acid house zvuka, producent se sada hvata u koštac sa mnogo žešćim soundom. Industrijski techno album objavit će se putem novog labela The Orba, Orbscure. “Naziv label je igra riječi koju je Eno postavio na Editions EG-u 1970 -ih - 'Orbs Cure. Clever parrot-Orbscure! Orbscure! Orbs Cure for all ills. Orbs Cure made 2 chill'”, rekao je Alex o novom labelu.

Orb je prvotno nastao kasnih 80 -ih, skovao je žanr 'ambient house' i bio pionir zvuka tijekom 90-ih. Kasnije će se Alex i Fil udružiti u The Orb Soundsystem, kao pola DJ, pola live verzija The Orba. Fil se prethodno pojavljivao na pločama The Orba, uključujući “FFWD”, “Orbus Terrarum”, “Bicycles & Tricycles”, “Orblivion” i “Orbsessions Volume 1”, a također je svirao i na nastupima i festivalima zajedno s dvojcem.

Poslušajte “Whippersnapper” u nastavku, a “Enter The Kettle” naručite ovdje.

Popis pjesama:

(Northside)

1. ‘Whippersnapper’
2. ‘No Speed Limit’
3. ‘Digital Bicycle Clips’

(Southside)

4. ‘Wow Picasso’
5. ‘Disco Bombing’
6. ‘Delta River’

(Bonus Digital Tracks)

7. ‘Bad Bochüm’
8. ‘Strong Mans Variations Of A Camel Party’

Load the next article
Loading...
Loading...