Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Amsterdamu se otvara muzej elektroničke glazbe

Our House sadržavat će priloge Carla Coxa, Frankieja Knucklesa i Charlotte de Witte

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 14 October 2021
U Amsterdamu se otvara muzej elektroničke glazbe

Novi muzej, Our House, ovog se mjeseca otvara u Amsterdamu. U muzejskom će prostoru biti izložena povijest elektroničke glazbe kroz šest izložbenih dvorana i 15 instalacija, a sve bi trebalo biti otvoreno 29. listopada. Muzej se nalazi u srcu Amsterdama na Amstelstraatu, odnosno na istom mjestu kao i bivši house klub iT, jedan od najranijih klubova plesne glazbe u gradu.
Na web stranici muzeja piše kako je to “moderni muzej kulture elektroničke glazbe” kao i da “ovdje u Our Houseu pozvani ste podijeliti svoje uspomene s tisućama istomišljenika i kao i međusobnu ljubav prema zvuku koji govori našim srcima.”

Pročitajte i ovo: Vodič za za ADE 2021

Svaka izložba dokumentirat će “evoluciju plesne glazbe”, a posjetitelje će provesti kroz niz instalacija kako bi iskusili osjećaj ranih dana elektroničke glazbe.
Suosnivač muzeja Jeroen Jansen rekao je kako je “više od 150 međunarodnih umjetnika, promotora, kreativaca, producenata, kustosa, operatora i DJ-a posljednje dvije godine zajedno radili na realizaciji zbirke”. U muzeju se može igrati s poznatim drum mašinama poput Rolandovih TR-808, TR-909 i TB-303 , kao i s interaktivnim gramofonima. Muzej će također sadržavati galerije fotografija, dokumentarne filmove, flyere i ideju onoga što slijedi u budućnosti plesne glazbe.

Završni dio muzeja “posljednji je pozdrav kulturi i ljudima koji su promijenili sve”, stoji na web stranici Our Housea. “Veliko finale“ izložbe zove se The Culture Ride, a riječ je o “4D iskustvu” s doprinosima umjetnika poput Carla Coxa, Charlotte de Witte, Armina van Buurena i Frankieja Knucklesa.

Više o muzeju Our House saznajte OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...