Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo britanski DJ i producent Andrew Weatherall

Uzrok smrti je plućna embolija

  • Mixmag Adria I Foto: Mixmag
  • 17 February 2020
Preminuo britanski DJ i producent Andrew Weatherall

Umro je britanski DJ i producent Andrew Weatherall.

Weatherall je preminuo danas, 17. veljače, u ranim jutarnjim satima, u bolnici Whipps Cross u istočnom Londonu. Uzrok smrti je plućna embolija, kažu iz njegovog menagmenta.

“Jako nam je žao što moramo objaviti da je Andrew Weatherall, poznati DJ i glazbenik preminuo u ranim jutarnjim satima, u ponedjeljak, 17. veljače 2020., u bolnici Whipps Cross, u Londonu. Uzrok njegove smrti je plućna embolija. Bio je na liječenju u bolnici ali, nažalost, krvni ugrušak stigao je do njegovog srca. Njegova smrt bila je brza i mirna”, rekli su i dodali: “Njegova obitelj i prijatelji duboko su ožalošćeni njegovom smrću i trebaju vremena da da dođu sebi.”

Andrew Weatherall djelovao je na glazbenoj sceni više od tri desetljeća kao DJ, producent, glazbeni novinar i remixer. Bio je pionir britanskog acid zvuka i elektroničke europske scene a tijekom bogate karijere, između ostalog je producirao Primal Scream te radio remikseve za New Order, My Bloody Valentine, Björk i mnoge druge. Također je, kao glazbeni producent, zaslužan za naslovnu temu filma “Trainspotting”.

Load the next article
Loading...
Loading...