Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Bad Daughter i Chui prva imena pete dodjele Rock&Off nagrada

Veliko glazbeno slavlje, sjajni nastupi i pozitivna energija obilježili su dodjelu na kojoj se slavilo u deset kategorija

  • Mixmag Adria I Foto: Julien Duval
  • 6 February 2023
Bad Daughter i Chui prva imena pete dodjele Rock&Off nagrada

Nagrade Rock&Off dodijeljene su, po peti put, u zagrebačkoj Tvornici kulture, a najviše razloga za slavlje imali su Bad Daughter i Chui koji kući odlaze s po dvije statue. Veliko glazbeno slavlje, sjajni nastupi i pozitivna energija obilježili su dodjelu, na kojoj se slavilo u deset kategorija i za koju se tražilo mjesto više.

Prošlogodišnja dobitnica dvije nagrade Bad Daughter, ovog je puta potvrdila svoj status Pop&Off izvođačice godine, a pobjedu je odnijela i u kategoriji Pjesme godine, zahvaljujući singlu "Bite Your Tongue". Chui su apsolutni dobitnici kategorije za Jazz&Off izvođača godine, a veliko priznanje dobili su za album "Zagreb - Berlin" koji je proglašen
Albumom godine.

Edo Maajka slavio je u kategoriji Rap&Off izvođača godine, Djeca! su Rock&Off izvođač godine, dok je pobjedu u Elektro&Off kategoriji odnijela ETHER. Iskonovu nagradu publike osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić. Koncertnim izvođačem godine proglašeni su Pips, Chips & Videoclips, a bogatiji za 1500 eura, zahvaljujući HDS ZAMP-u, kući idu Tidal Pull, novi Veliki prasak godine. Skupa s nominiranim kolegama iz spomenute kategorije, ove godine će ići i na Rock&Off turneju.

Edo Maajka slavio je u kategoriji Rap&Off izvođača godine, Djeca! su Rock&Off izvođač godine, dok je pobjedu u Elektro&Off kategoriji odnijela ETHER. Iskonovu nagradu publike osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić. Koncertnim izvođačem godine proglašeni su Pips, Chips & Videoclips, a bogatiji za 1500 eura zahvaljujući HDS ZAMP-u kući idu Tidal Pull, novi Veliki prasak godine. Skupa s nominiranim kolegama iz spomenute kategorije idu ove godine i na Rock&Off turneju.

Nagrada za životno djelo uručena je Denisu Mujadžiću Denykenu te posthumno Anti Perkoviću. Denykenu je nagradu uručio dugogodišnji prijatelj Ivan Dečak, koji je naglasio njegov značaj na domaćoj glazbenoj sceni i podsjetio na Denykenovu zavidnu karijeru. Posebno emotivan bio je trenutak kada je obitelji Ante Perkovića Josipa Lisac uručila nagradu za životno djelo. Publika je gromoglasnim ovacijama ispratila Josipu i Antinu obitelj, a nitko nije skrivao suze. ''Volim te, tata'', rekao je na pozornici Jug Perković koji je nagradu primio skupa s majkom Sunčicom. Na pozornici Rock&Off-a nastupali su Bad Daughter, Barbara Munjas, Djeca!, Eliot Alma, Filip Pavić, HRAM, Ivan Grobenski, Miach feat. Hiljson Mandela, St!llness i Tidal Pull, a koncert iznenađenja bila je grupa Elemental koja je na pozornicu stigla nakon završetka dodjele.

Najluđi tulum u gradu nastavio se do dugo u noć uz zarazne melodije po izboru DJ-a Marija Kovača.

Load the next article
Loading...
Loading...