Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Počinje Balkan Advanced Music - Conference 2.0 [Hybяid Edition]

Tijekom tri dana Sarajevo će pružiti mnogim ljubiteljima glazbe, entuzijastima, glazbenicima, DJ-ima, programerima i drugim gostima priliku da steknu nova poznanstva i prijatelje i podijele svoja iskustva

  • Mixmag Adria I Foto: Facebook/press
  • 3 September 2020
Počinje Balkan Advanced Music - Conference 2.0 [Hybяid Edition]

U godini koja je došla u potpuno novoj dimenziji i sa sobom donijela nove koncepte života i zabave, prvi rujanski vikend je rezerviran za drugo izdanje Balkan Advanced Music konferencije. Od 04. Do 06. rujna konferencija dolazi u nešto drugačijem izdanju i obećava 72 sata kvalitetnog i zanimljivog programa, koji u svojoj hibridnoj verziji uključuje dnevne i noćne sadržaje kao što su: live diskusije, audio workshopi, zoom webinari, video izložbe, networking eventi i DJ nastupi. Najavni video možete pogledati - ovdje.

U sklopu hotela Courtyard by Marriot Sarajevo održaće se BAM-C AXIS Shifted Stage u S-One Sky baru. Hotel će ugostiti limitiran broj gostiju zainteresovanih za prisustvovanje online predavanjima profesionalaca iz muzičke industrije čije se djelovanje direktno dotiče budućnosti noćne kulture i naprednih muzičkih tokova. U hotelu će biti montiran i live studio iz kojeg će se emitovati program putem Zoom platforme.

Iz Ljubljane nam se javlja Vasja Veber, suosnivač Viberatea jednog od najboljih i najuspješnijih tehnoloških muzičkih startupa u Sloveniji, zasnovanog na data analitici.

Dimitri Hegemann, osnivač berlinskog kluba Tresor - sinonima za rođenje najrevolucionarnijeg muzičkog pokreta - tehna, održat će predavanje preko Zooma, u okviru kojeg će govoriti i o projektima Happy Locals i konceptu Berlin-Detroit, baziranog na pretvaranju industrijskih ruševina u mjesta koja će propagirati kulturu i umjetnost.

Franziska Lauter, muzička producentica i psihologinja, specijalizovana za psihoanalizu i neuronauku održat će predavanje na temu “Mental health in Music”. DJ, producentica i aktivistica, Sarah Farina, javlja nam se iz Berlina i govoriće o projektu "Transmission" platformi čiji je cilj čujnost i vidljivost političkog značaja i historije internacionalnog zvuka, klupske i rave kulture.

Ivan Jani Novak, suosnivač Laibacha, jednog od najavangardnijih sastava sa prostora bivše Jugoslavije, prvog zapadnog benda koji je održao koncert u Sjevernoj Koreji, te nezaboravni koncert u Sarajevu po samom završetka rata, održat će online masterclass na temu “Impact and revision”, a ispred Gigmita – online booking platfrome za konekciju artista i promotera javlja nam se Marcus Fitzgerald.

Gosti koji nam dolaze u Sarajevo i održavaju predavanja su Lutz Leichsenring i Alexander Barck. Ispred Berlin Clubcomissiona, Lutz će govoriti o projektu VibeLab koji se bavi konceptom noćne ekonomije, te uspostavljanjem odnosa sub-kultura i državnih organa, te o United We Stream online platformi, koja podržava klubove, umjetnike i organizatore da se u jeku pandemije njihov glas čuje i podrži u najvećem virtuelnom klubu na svijetu. Alexander Barck, iz Jazzanove održat će workshop muzičke produkcije, zajedno sa Tomom Pasanecom (Blacksoul, PEZNT) i Markom Miličevićem (Gramophondzie).

Kada je u pitanju noćni program, BAM-C by night ugostit će Toma Pasaneca i Alexa Barcka, a online set nam sprema austrijska DJ-ica Anna Urlich čiji će streaming biti upriličen na fasadi Historijskog muzeja u suradnji sa austrijskim Kulturnom forumom.

BAM-C ArtExpo i ove godine donosi zanimljiv program. U suradnji sa Historijskim muzejom i slovenskom ambasadom, spremili smo online izložbu “NSK država Sarajevo” koja govori o koncertima Laibacha u posljednjim danima opkoljenog Sarajeva, praćenim objektivom fotografa Zorana Kanlića, koji je nedavno preminuo, pa je izložba i svojevrsni hommage ovom izvrsnom umjetniku i njegovom radu. Na fasadi će biti prikazani i maestralni radovi Xiao Yang i Jakova Tabule.

Ulaznice možete nabaviti ovdje a točan raspored pogledajte u nastavku:

PETAK, 4.9.

12.00 - 13.00 [Live Session]
Regional Overview Mixmag Adria (Micro x Macro)

Tom Pasanec / Owner/Managing Director
Moderator: Amina Hadžimusić

13.00 - 14.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]
What data is telling us for the future of e-music culture

Vasja Veber - Viberate Founder
Moderator: Nedim Hadrovic

14.00 - 15.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]
Laibach Case and Global Impact [Online Keynote]

talk w/ Ivan Novak
Moderator: Nedim Hadrovic

15.00 - 16.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]
POLITICS ON THE DANCEFLOOR [Online Keynote]

talk w/ Dimitri Hegeman, osnivač kluba Tresor.Berlin (OFFICIAL) / nightclub owner, cultural activist and community organizer
Moderator: Nedim Hadronic

19.00 - 23.00 Opening Event
BAM-C by NIGHT S1 w/ Blacksoul; [SOne Sky Lounge Sarajevo]

DJ in session: BLACKSOUL

Kino Meeting Point

16.00 - 17.00 [Workshop]
NATIVE INSTRUMENTS in the studio with BLACKSOUL


SUBOTA, 5.9.

Courtyard by Marriott, Sarajevo / SOne Sky Lounge Sarajevo

11.00 - 12.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]
MiM - Mental Health in Music - Fran (official)

12.00 - 13.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]
Music & Activism - Sarah Farina

13.00 - 14.00 [Live Session]
Sustainable Nightlife Economy
by Lutz Leichsenring
Berlin Music Commission
VibeLab - United We Stream

14.00 - 15.00 Break

15.00 - 16.00 Zoom Session] x [Hybяid Studio]
gigmit - Marcus Fitzgerald

19.00 - 23.00 BAM-C by NIGHT S1 [ SOne Sky Lounge Sarajevo ]
DJ in session: Jazzanova

Kino Meeting Point

15.00 - 16.00 TALK W
Alex Barrck - Jazzanova

16.00 - 18.00 [Workshop]
NATIVE INSTRUMENTS in the studio with GRAMOPHONEDzIE /

05-06. rujna

BAM-C ART EXPO [Video Edition]

Video mapping - Historijski Muzej BiH
Laibach Exhibition
Illusion in Ruins - Xiao Yang Photography
Jakov Tabula

Livestream DJ set: Anna Ullrich

Load the next article
Loading...
Loading...