Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Bandcampova podrška glazbenicima tijekom krize koronavirusa

Popularna glazbena platforma odlučila financijski podržati glazbenike

  • Mixmag Adria I Foto: Bandcamp
  • 18 March 2020
Bandcampova podrška glazbenicima tijekom krize koronavirusa

Bandcamp je najavio da će se u petak, 20.ožujka, na 24 sata odreći svih prihoda od prodaje, u korist svih glazbenika, korisnika platforme, a nakon brojnih otkazivanja koncerta i glazbenih događanja diljem svijeta.

''Uslijed financijskih poteškoća koje će izazvati nagla obustava svih oblika glazbenih nastupa, prioritet nam je, u najvećoj mogućoj mjeri, podržati glazbenike u nadolazećem periodu. Za mnoge od njih, veći prihod od prodaje bit će od egzistencijalne važnosti. Nažalost, mišljenja smo kako će se gubici od otkazivanja glazbenih događanja osjećati još narednih nekoliko mjeseci...'', stoji u službenom priopćenju Bandcampa.

Osim izravne podrške, Bandcamp dodatno potiče i dodatnu potrošnju na svojoj stranici te dodatni angažman kupaca u otkrivanju glazbenih noviteta. Glazbenike pak pozivaju da i sami motiviraju potrošače dodatnom ponudom reklamnih materijala, uz glazbu kako bi, barem dijelom, pokušali nadomijestiti prihode od nastupanja.

Od prošlog tjedna, vlade većine svjetskih zemalja pozvale su svoje građane da izbjegavaju javna okupljanja, odlaske na kulturne i sportske manifestacije te ugostiteljske objekte, što rezultiralo nebrojenim otkazivanjima ili odgodama glazbenih događanja.

Pozivamo sve da 20.ožujka, od 00h, kliknu na LINK, na kojem se nalaze sva domaća izdanja elektroničke glazbe, dostupna na Bandcampu, prelistaju sadržaj i kupnjom podrže naše glazbenike...

Load the next article
Loading...
Loading...