Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Washingtonu dijele besplatne jointove nakon cijepljenja

Joint za ubod!

  • Mixmag I Foto: ELSA OLOFSSON
  • 11 June 2021
U Washingtonu dijele besplatne jointove nakon cijepljenja

Trgovine kanabisom u američkoj saveznoj državi Washington dobile su dozvolu da nude besplatne jointove onima koji prime cjepivo protiv virusa COVID-19. Promocija nosi naziv “Joints for jabs”, a znači da svatko tko je stariji od 21 godine može dobiti jedan prethodno zamotani joint ako se cijepi u klinici za cijepljenje do 12. srpnja. Ideja je potekla od skupina koja zagovara reforme droga DC Marijuana Justice koja je još 20. travnja podijelila preko 4200 jointova na 30 lokacija cijepljenja u DC-u.

Bidenova administracija potiče državne dužnosnike da koriste inventivne metode kako bi povećali stope cijepljenja. Mnoge druge američke države pokušavaju potaknuti građane na druge načine, uključujući nagradne lutrije u Ohiu i besplatna piva u New Jerseyu, dok guverneri rade na nadoknadi stope cijepljenja koje i dalje padaju diljem SAD-a. I u Arizoni su dostupni besplatni jointovi ili obrok za sve punoljetne koji se cijepe.

Baza podataka New York Timesa izvijestila je da je do 7. lipnja 58% građana Washingtona primilo jednu dozu cjepiva, dok je 49% građana potpuno cijepljeno.

Foto: Elsa Olofsson

Load the next article
Loading...
Loading...