Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Bicep imaju novi singl, “Sundial”

Stvar je to s njihovog nadolazećeg albuma “Isles”

  • Mixmag I Foto: Dan Medhurst/Mixmag
  • 14 January 2021
Bicep imaju novi singl, “Sundial”

Bicep su na Ninja Tuneu objavili najnoviji singl, “Sundail”, sa svog nadolazećeg albuma “Isles” kojeg očekujemo 22.1. Stvar sadrži sample pjesme “Jab Andhera Hota Hai” koju potpisuju Asha Bhosle & Bhupinder Singh, a preuzeta je iz bollywoodskog filma “Raja Rani”.
Govoreći o korištenju tog samplea, poručili su: “Indijska nas je glazba uvijek fascinirala, vjerujemo da iz nje možda dolazi i acid house i to preko Charanjita Singhovog “Ten Ragas” uz disco beat. Kad živite u istočnom Londonu, indijski utjecaj i indijska glazba svugdje su oko vas i tijekom posljednjih nekoliko godina oboje smo postali veliki obožavatelji bollywoodskih filmskih ostvarenja, posebno ženskih sopranskih izvedbi. Ta ukleta melankoličnost izvedbe dotiče nas obojicu. Smatramo da se možemo povezati s tim jednako kao i s irskim utjecajem.”
Ovaj dvojac iz Sjeverne Irske otkrio je i detalje o tome kako je singl “Sundail” nastao: “Ovo je vjerojatno jedna od najjednostavnijih pjesama na albumu, nastala je iz neispravne arp snimke Jupitera 6. Okidač nije bio ispravan i arp je nasumično preskakao. Ovo je mali dio sa snimke na kojoj Andy svira arp uživo, dok smo pokušavali shvatiti što ne radi. Na kraju nam se svidjelo to što je nastalo iz te 'probne' svirke, napisali smo neke akorde oko toga i to je bilo to.”
Izdanje “Sundiala“ dolazi uz video za singl prije njega, “Saku” feat. Clara La San. Prije te pjesme, objavili su “Atlas” i “Apricots”.
Poslušajte “Sundial” i pogledajte video za “Saku” u nastavku. A ako želite naručiti album, predbilježite se ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...