Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Carl Cox podijelio 'Best of the Best' svoje kolekcije od čak 150 tisuća vinila

Legendarni DJ i producent udružio se s britanskom umjetnikom Markom Vesseyjem na novom fotografskom projektu

  • Mixmag/TAMBO PR
  • 8 July 2024
Carl Cox podijelio 'Best of the Best' svoje kolekcije od čak 150 tisuća vinila

Carl Cox je odabrao svoje “all-time absolute superstar" ploče iz njegove i zbirke njegovog pokojnog oca, koja čini preko 150 tisuća vinila. Odabrao je ploče kao dio nadolazeće kolekcije s vizualnim umjetnikom Markom Vesseyjem, koji je poznat po promociji kulture suvremene pop i plesne glazbe.

Predstavljanje će se dogoditi 20. srpnja u galeriji Enter u Brightonu, a kolekcija po imenu Carl prikazat će svaku ploču koju je odabrao Cox, uz priču u kojoj objašnjava njezinu važnost.

Komentirajući zbirku, britanska ikona je rekla: "Svaka od ovih ploča nije promo, doslovno sam otišao u trgovinu s pločama i tamo tražio glazbu ... ovo je 'best of the best' kolekcija.”

Kolekcija uključuje Span Jazz, Funk, Reggae, Acid House, Hip-Hop, Disco i još mnogo toga, uz glazbu koju potpisuju Run DMC, Carrie Lucas, Fleetwood Mac, Lil Louis, Dave Brubeck, Barry White, LL Cool J i mnogi drugi, u eklektičnoj kolekciji koja služi kao podsjetnik na Coxovo duboko razumijevanje glazbe koju naziva svojom "supermoći".

Opisujući postupak, Carl je rekao: “Svaka ploča koju sam izabrao ima priču iza sebe i bilo je vrlo emotivno birati ploče koje su pomogle oblikovati moj put.” Nastavio je: “Gledanje Marka kako radi na projektu, učinilo je da razumijem kako možete gledati dublje u umjetnost. Također sam shvatio koju privilegiju imam ali i odgovornost kad dijelim svoju ljubav prema glazbi s publikom na plesnom podiju.”

Load the next article
Loading...
Loading...