Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Cruise kolektiv po prvi put zajedno u Zagrebu

Na međunarodni dan DJ-eva, multimedijska platforma INSITE dovodi Mariana Mateljana, Madezha i MJ Suddanija u zagrebački Peti kupe

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 18 January 2023
Cruise kolektiv po prvi put zajedno u Zagrebu

Multimedijska platforma INSITE po prvi put u Zagreb dovodi Mariana Mateljana, Madezha i MJ Suddanija, producente i glavne aktere kolektiva Cruise, koji je u proteklih deset godina postavio Split na međunarodnu scenu elektroničke glazbe. Navedeni trio predstavit će svoj zvuk ovog petka, 20. siječnja, na međunarodni dan DJ-eva u zagrebačkom klubu Peti Kupe, mjestu gdje se isprepleće glazba i umjetnost. Događaj počinje u 23:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme Entrio.

Mariano Mateljan i Madezh su Cruise kolektiv osnovali još 2012. godine kako bi ugostili renomirane DJ-eve iz raznih aspekata scene elektroničke glazbe, poput Archieja Hamiltona, Enza Siraguse, Brawthera, Alexisa Cabrere i brojnih drugih. Kolektivu se ubrzo nakon priključio i MJ Suddanni, zaljubljenik u glazbu, koji je nedavno izdavao za diskografske kuće poput Affinity Laba i Tip Tapa, a uskoro će objaviti i nove suradnje.

Mariano Mateljan je jedan od vodećih producenata koji se probio kroz scenu elektroničke glazbe u Hrvatskoj. Rođen i odrastao u Splitu, Mariano odaje počast svom ocu koji ga je u ranoj mladosti upoznao sa svim žanrovima glazbe iz tri različita desetljeća. Njegov prvi proboj dogodio se 2013. izdanjem za FUSE sub-label Infuse, a koncerti na FUSE događajima u Londonu i na Ibizi dodatno su ojačali njegovu reputaciju što je dovelo do više gostovanja u poznatim klubovima diljem Europe u Fabricu (London), Clubu der Visionaere, Chaletu (Berlin), Studiu 76 (Madrid) i Das Zimmeru (Mannheim) te je čest gost poznatog domaćeg festivala Sonus. Vlasnik je diskografske kuće u.dig, a nedavno je izdao kompilaciju od 200 loopova pod nazivom Hyper Minimal Funk Vol.1.

Mariano Mateljan i Madezh

Mateo Jeličić, umjetničkog imena Madezh, na sceni je od 2002. godine. Osim rezidencije za Cruise Split, započeo je novi projekt pod nazivom Madezh Invites gdje se fokusira na promociju mladih nada, ali i poznatih DJ-eva iz Hrvatske. Tijekom proteklih godina izdavao je na Jesus Loved You u kolaboraciji s Valentinom Kanzyaniem i Marianom Mateljanom pod imenom Cruise On The Valkan, a prošle godine pokrenuo je i vlastitu diskografsku kuću Travel Light.

Događaj s potpisom Cruisea jedinstvena je kombinacija groove, house, garage, techna i elektronike, podžanrova elektroničke glazbe koji su odraz svega što oni stvaraju kao producenti i umjetnici.

S ciljem promoviranja umjetničko-glazbene domaće scene, za vizualni doživljaj samog događaja bit će zaslužni akademska umjetnica Monika Milas i mladi perspektivni VJ Vla'a. Monika je svestrana umjetnica iz Zagreba koja se bavi grafikom, instalacijom u prostoru i eksperimentima s vizualnim projekcijama, a svojim prepoznatljivim stilom obilježila brojne festivale i zagrebačke klubove koji promoviraju elektroničku glazbu. Vla'a je VJ koji se osim vlastitih snimki koristi i kamerama kojima snima razne dijelove događaja - podij , stage ili vlastiti ekran, kako bi dobio feedback efekte koje zatim dalje obrađuje na licu mjesta. U realizaciji samog događaja po drugi put je sudjelovao glavni sponzor BULLDOG gin.

Load the next article
Loading...
Loading...