Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Daft Punk najavili službene solo projekte

Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo dali su službenu izjavu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 1 April 2021
Daft Punk najavili službene solo projekte

Napokon je poznata budućnost Daft Punka. U službenoj izjavi Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo najavili su samostalne projekte kroz koje će nastaviti svoje karijere.

Bangalter će pokrenuti novu izdavačku kuću kao i pseudonim Roulette koji će koristiti za anonimno objavljivanje vlastitog materijala kao i producenata iz svog bogatog imenika. “Htio sam se vratiti u stvarnost”, rekao je Bangalter Mixmagu. “Grubost i prljavština underground glazbe, stvorene posebno za mračne noćne klubove, taj osjećaj i atmosfera tih klubova s underground glazbom, to mi treba...”.

Ime novog labela i pseudonim izvedenica je njegovog kultnog labela Roulé, putem kojeg je objavio seriju klupskih stvari krajem 90-ih i početkom 00-ih. Evo što još Bangalter kaže o pristupu svoje nove izdavačke kuće i aliasa: “Želim ostati fokusiran na glazbu” rekao je. “Ne zanima me biti u središtu pozornosti i želim nastaviti misterij koji je okruživao Daft Punk. Na etiketi Roulette naći će se moja glazba kao i glazba mojih prijatelja koji također žele brzo i spontano stvarati klupsku glazbu na vinilu. Također ću DJ-irati ali isključivo Roulette stvari i u malim klubovima, odakle je sve i krenulo.”

Label ima i vrlo specifičnu estetiku: Roulette uvijek mora biti ispisan kurzivom, što je odluka do koje Bangalter nije došao lako: “Mnogi artisti svoja imena pišu velikim slovima ili s uklonjenim samoglasnicima. To je dječja igra. Ja sam prvi koji koristi kurziv; to je izraz stava”.

Guy-Man će ponovno oživjeti svoju ljubav prema live nastupima kroz novi projekt nazvan REVISION, koji bi trebao sadržavati konceptni album napravljen s ekipom njegovih suradnika kroz godine, uključujući zvijezde francuske Touch scene i američkog funka i r'n'b-ja.

“Oduvijek sam svirao u bendovima, tu mi je srce”, rekao je Guy-Man Mixmagu. “Radio sam s toliko izvrsnih glazbenika i imam razne ideje o tome što želim postići kroz format albuma, sada je došlo vrijeme da oživim ovu viziju.”

Novi projekt je nastavak “Homeworka” Daft Punka, kako objašnjava Guy-Man: “To je bio naš radikalni album, napravljen na mašinama, namijenjen djeci koja roditeljima govore da će prespavati kod prijatelja, ali zapravo odlaze u noćni klub i ostaju vani do zore. Sad želim tu djecu upoznati s drugom stranom moje osobnosti, s drugom stranom glazbe. Stvari koje mogu slušati i radnim danom a ne samo vikendom. REVISION je druga polovica “Homeworka”, istraživanje glazbe.”

Izvori bliski Guy-Manu otkrivaju da je htio snimiti konceptualni album još nakon što je osjetio da “Random Access Memories”, posljednji studijski album Daft Punka, “nije otišao dovoljno daleko”. Mixmag doznaje da je Guy-Man želio da monolog Giorgia Morodera traje najmanje 15 minuta i da je tražio da LP izađe kao izdanje s tri diska u trajanju od tri sata.

“Vrlo brzo ću oživjeti REVISION”, rekao nam je i Guy-Man. “Trenutno testiram beta verziju i vjerojatno ću debitirati na Burning Manu, njihov koncept Kingdomea zvuči nevjerojatno i uzbudljivo.”

Osim toga, Guy-Man je odbio komentirati poteze svog bivšeg partnera.

Kad doznamo još vijesti, objavit ćemo ih. Dobrodošli u budućnost.

Loading...
Loading...