Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: Mirko & Meex - She Love The Disco remix

Donosimo intervju s dvojcem koji stoji iza remiksa izdanja 'She Love The Disco' (Keith Mac, Mr. V, Matt Early) a koje je prvo na našoj redovnoj top 10 house listi

  • Ela Radić I Foto: Press
  • 22 December 2021
Dekonstrukcija: Mirko & Meex - She Love The Disco remix

Među najboljim regionalnim house produkcijama za studeni na prvom se mjestu našao remiks Keith Mac, Mr. V, Matt Early - She Love The Disco koje potpisuje dvojac Mirko & Meex. Ovo im nije prvi put da su na našoj listi, dapače, već su bili i na prvom mjestu a ovaj su put remiksirali legendranog Mr. V-a na beogradskoj etiketi Cruise Music. U nastavku poslušajte remiks te pročitajte kako je nastao.

m: “She Love the Disco” izdanje je koje je prvo na našoj listi najboljih regionalnih hosue izdanja. To je remiks legendranog Mr. V-a. Zašto se odlučili na taj remiks?

M&M: Cruise Music je domaća izdavačka kuća sa kojom sarađujemo već 5 godina. S vremena na vreme dobijemo ponudu da uradimo i remix za neko njihovo izadanje. A kada smo dobili traku na kojoj je vokal dao Mr.V, prihvatili smo sa oduševljenjem.

m: Koliko dugo ste radili remiks, s kojim produkcijskim alatima? Jeste zadovoljni urađenim? Kakvi su komentari? Što kaže Mr. V?

M&M: Interesanto je da smo remix radili skoro mesec dana. Naravno u tom periodu smo bili malo zatrpani, jer dosta radimo i na našoj produkciji. Ideja nam je bila da uradimo nešto drugačije i od originala, a i od naše produkcije. Kao i uvek, počeli smo od drum sekcije i bassa (ableton operator), pa je došao vokal na red, koji je vec od starta odlično zvučao. E onda su počele da se javljaju ideje... Vokal, za koji smo koristi vocoder u abletonu do staba koji nas je podestio na Azzido Da Bass - Dooms Night :) Feedback za izdanje je prošao odlično, a mislimo da su i Keith Mac i Mr.V zadovoljni, pošto je ovaj remix prošao dosta bolje od originalne verzije.

m: Što vam je inače draže raditi - remikse ili originalne stvari? Što biste rekli da je zahtjevnije? Što uzima više vremena?

M&M: Najdraže, ali i najteže je raditi originalne stvari. Tu se kreće od nule, i nikad se ne zna dokle će se stići. Imamo gomilu traka koje smo započeli, a nikada ih nismo završili. Što se tiče remixa, kada dobijemo stemove, već se javi neka ideja i pravac u kom možemo da idemo.

m: Završavamo 2021. godinu, što je vama donijela na profesionalnom planu te što očekujete od 2022. godine?

M&M: Što se tiče produkcije, veoma smo zadovoljni i mislimo da tu u svakom pogledu napredujemo, što i potvrđuje godišnji “Traxsource House Artist chart”, na kojem smo zauzeli 23. mesto. U Novoj godini očekujemo da će biti bolja od prethodne, prvenstveno dosta dobrih izdanja i bookinga.

Srećni praznici! :)

Load the next article
Loading...
Loading...