Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Više žena optužilo Derricka Maya za seksualni napad i uznemiravanje

Nova istraga novinarke Ellie Flynn za DJ Mag detaljno govori o incidentima koji datiraju unatrag 20 godina

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 13 November 2020
Više žena optužilo Derricka Maya za seksualni napad i uznemiravanje

UPOZORENJE: Ovaj članak uključuje izvještaje o seksualnom zlostavljanju i može biti mučan za neke čitatelje.

Veći broj žena izašao je u javnost sa svojim iskustvima seksualnog napada i zlostavljanja od strane Derricka Maya, detaljno opisanih u istrazi novinarke Ellie Flynn za DJ Mag. Ona se pozabavila tom pričom nakon što je Derrick May izbačen iz line-upa Paris Electronic Weeka i Haçiendinog uskršnjeg vikenda 2021., zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje.

Novinar i bivši Derrickov prijatelj po imenu Michael James više je puta iznio ozbiljne optužbe protiv Maya, što je May negirao, uključujući i post od ovog ožujka u kojem ga je nazvao “seksualnim grabežljivcem”. James je također u dugogodišnjem sporu s Mayem oko prava na pjesmu “Strings of Life” iz 1987. godine.

Nova istraga Ellie Flynn za DJ Mag uključuje svjedočanstva četiri žene koji datiraju unatrag dva desetljeća i opisuju incidente koji su se događali u Velikoj Britaniji, SAD-u, Nizozemskoj i na Novom Zelandu. U jednom od izvješataj, koji potpisuje Tania* opisano je kako ju je May gurnuo na stubište u svom domu u Detroitu, izvukao penis i držao ga ispred njenog lica. Tania je s Mayom radila nekoliko godina, od početka do sredine 00-ih, te tvrdi da je i financijski iskorištena. Opisuje i incident u Londonu gdje je namamljena natrag u Mayev hotel uz obećanje da će joj platiti novac koji joj se duguje, da bi je u hotelu May seksualno napastvovao.
Spominje se i svjedočanstvo Sophie* koja opisuje Maya kako je pipa u backstageu kluba, Lara* opisuje kako je, kao tinejdžerica, završila na after partyju u Mayevoj hotelskoj sobi gdje se probudila ugledavši ga kako stoji nad njom, gol i s erekcijom i agresivno je ljubeći, a Lisa* opisuje kako ju je May seksualno napastovao u hotelu u kojem je radila, nakon što ga je uputila u njegovu sobu.

Derrick May dao je izjavu za DJ Mag, rekavši: “Kao crnac koji radi u industriji u kojoj dominiraju bijelci, očekuje li se da sam naučio bolnu lekciju da ne postoje istina, poštenost ili pravni postupak? (...) Kada će završiti dugačka, iscenirana povijest u kojoj se tvrdi da muški Afroamerikanaci svoju seksualnost koriste kao oružje? (...) Moram li pod prisilom surađivati s vlastitom viktimizacijom od strane otvoreno neprijateljskog tiska koji pojačava takozvani strah privilegiranih, anonimnih žena u linču posredovanom putem interneta? Nemam interesa legitimirati te deformacije, izvrnute priče. (...) Žene su pokretačice života i kao takve treba ih štititi, a ne iskorištavati. Živim po tim pravilima.”
Pročitajte cijelu priču na DJ Magu.

* (imena promijenjena radi zaštite identiteta)

Load the next article
Loading...
Loading...