Menu
Home Novosti Menu

Sve je spremno za Dimensions festival

Posljednji ples Dimensionsa u pulskoj Areni i na Tvrđavi Punta Christo

  • Mixmag Adria I Foto: Dimensions promo
  • 20 August 2019
Sve je spremno za Dimensions festival

Svega nas desetak dana dijeli od posljednjeg izdanja Dimensions festivala i koncerta otvorenja na dobro nam poznatim lokacijama u Puli. Svoj posljednji ples festival će sa svojim posjetiteljima na Tvrđavi Punta Christo održati od 29. kolovoza do 1. rujna, a uvod će započeti 28. kolovoza koncertom otvorenja u pulskoj Areni.

Sada već tradicionalni koncert otvorenja u povijesnoj pulskoj Areni, u kojoj smo zadnjih godina uživali u imenima poput Grace Jones, Massive Attacka i Kraftwerka, i ove godine će pružiti uvodni ritam cijelom Dimensions festivalu. Glavni gost otvorenja je američki pjevač i reper Anderson .Paak, koji je osvojio Grammy-a za najboljeg rap izvođača u 2018. godini.

Uz njega, u Dimensions festival posjetitelje će uvesti i vodeća figura techno glazbe, glazbeni inovator i "tehnički čarobnjak" - Jeff Mills, kojem će se na jedinstvenoj pozornici Arene pridružiti jedan od najuzbudljivijih bubnjara prošlog stoljeća - Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda, kojeg su Fela Kuti i Brian Eno proglasili ocem afrobeata.

Novu dimenziju plesne glazbe pokazat će i berlinski DJ i producent Objekt, koji će izvesti pjesme sa svog aktualnog hvaljenog albuma u posve novom live izdanju, a Arenu će do kraja rasplesati publici omiljeni Hunee svojim house i disco izborom.

Ulaznice za koncert otvorenja u Areni dostupne su putem Entrio.hr, po cijeni od 320 kuna.

Dan kasnije, 29. kolovoza, slijedi početak ovog cijenjenog europskog festivala elektroničke glazbe, koji se nakon osam uzbudljivih godina oprašta od tvrđave Punta Christo. Ove godine po posljednji put festival će povezati rubove sfera elektroničke glazbe te kroz pet dana programa ujediniti tisuće posjetitelja iz cijeloga svijeta.

Na bogatom popisu izvođača nalaze se house, electro, techno, acid, DnB, ambient i jazz imena iz cijeloga svijeta, kao što su Hessle Audio (Ben UFO, Pearson Sound i Pangea), Blawan, Call Super, Jeff Mills (DJ set), Nina Kraviz, Helena Hauff, Giles Peterson, Omar S-a, Jane Fitz, Ciel, Josey Rebelle, Larry Heard aka Mr Fingers... Uz strana imena, line-up obogaćuju i zvučna regionalna imena među kojima su Petar Dundov, ABOP, Ilija Rudman, Jan Kinčl & Regis Kattie, Marina Karamarko, Lawrence Klein...

Za Dimensions festival u prodaji su dostupne regionalne festivalske ulaznice po cijeni od samo 600 kuna za četiri dana i noći impresivnog programa 8. Dimensions festivala, a mogu se kupiti putem Entrio.hr sustava. Uz to, po cijeni od 450 kn na istom mjestu dostupne su i ulaznice za kampiranje.

Loading...
Loading...