Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Devetogodišnja djevojčica upala na DMC Svjetsko DJ prvenstvo

DJ Michelle je najmlađa natjecateljica ikad

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 April 2021
Devetogodišnja djevojčica upala na DMC Svjetsko DJ prvenstvo

DJ Michelle, devetogodišnja djevojčica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, upala je na DMC Svjetsko DJ prvenstvo. Ovogodišnje izdanje DMC natjecanja održat će se u osam battle kategorija tijekom godine, s tim da će se DJ Michelle u prvom battleu okušati protiv 10 drugih natjecatelja. Prije nje je najmlađi natjecatelj bio japanski DJ Rena, koji je u vrijeme natjecanja imao 12 godina.

DMC Svjetsko DJ prvenstvo ove godine slavi svoje 36. izdanje a pokazalo se kao pravi showcase najboljih svjetskih DJ-a koji vrte vinile. Prvenstva - koja se održavaju od 1985. - odvijaju se na različitim mjestima širom svijeta svake godine, osim uvodnih evenata koji budu u Londonu. No, nakon što je prošlogodišnje natjecanje premješteno online, i ovogodišnje izdanje ostat će virtualno. Natjecatelji dolaze iz cijelog svijeta, uključujući i DJ-eve iz Indonezije, SAD-a, Nepala, Italije, Njemačke, Španjolske i Belgije. Najbolji među njima dobit će nove naslove i poticaj za karijeru, uz podršku Technicsa i Serata. Finalisti će biti objavljeni 5. svibnja koji će zatim preći u sljedeći krug.

Tony Prince, osnivač DMC-a, rekao je: “DMC se uvijek borio za DJ-e, sve vrste DJ-a - klupske, radijske, bedroom DJ-eve, mobitel DJ-eve, producente... Ponosan sam što smo ih nadahnuli i što vidimo gdje su danas. Svi DJ-i imaju sličan fokus, žele biti kreativni u glazbi, raditi stvari koje se ističu i biti najbolji.”

Ipak, s obzirom na COVID i ograničenja zbog pandemije, nije im lako što Prince komentira: “Umjesto da povučemo zbog COVID-a, mi uzvraćamo udarac i stvorili smo mnoštvo evenata kako bismo proširili umjetnost DJ izvođača / producenta.”

U nastavku pogledajte DJ Michelle u akciji.

Load the next article
Loading...
Loading...