Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Novi dokumentarac s Fatboy Slimom i Carlom Coxom govori o povijesti Ibize

Film se zove The Evolution of Ibiza: Can the White Isle retain its legendary magic?; pogledajte ga na linku

  • Mixmag/ALPHATHETA
  • 13 August 2024
Novi dokumentarac s Fatboy Slimom i Carlom Coxom govori o povijesti Ibize

Upravo je izašao novi dokumentarac o Ibizi; traje sat vremena i govori o povijesti popularnog otoka kroz desetljeća.
Film “The Evolution of Ibiza: Can the White Isle retain its legendary magic?” objavljen je krajem srpnja, a producirala ga je AlphaTheta, matična kompanija Pioneer DJ-a. Tijekom 68 minuta, o Ibizi govore i legendarna imena kao što su Carl Cox i Fatboy Slim, ali i novija imena koja redovno dolaze na Bijeli otok, kao što su Chloé Caillet, Charlotte de Witte i Franky Wah.

Ovaj dugometražni dokumentarni film osvrće se na povijest scene na otoku od hippy hangouta do postajanja svjetske broj jedan clubbing destinacije, te se pita "Kako se to dogodilo?", stoji u opisu filma. “Razgovaramo s DJima, promotorima klubova, službenicima i mještanima kako bismo doznali njihovo mišljenje o tome kako bi mogla izgledati budućnost Ibize. Nadamo se da ćete uživati u našem putovanju istražujući evoluciju klupske scene Ibize”.

Dokumentarni film, u režiji Dana Taita i Laurencea Koea, osvrće se na pojavu plesne glazbe na Ibizi i hippy razdoblje 1970-ih koji je na otoku izraslo u pravu glazbenu scenu. Intervjui s lokalnim vlasnicima klubova, promotorima i mještanima pripovijedaju priču o modernoj Ibizi i trenutnom stanju plesne glazbe na otoku, od povratka nakon pandemije do nedavnih borbi s krizom uslijed visokih troškova života.

Film sadrži i intervjue s trenutnim turističkim direktorom Ibize Juanom Miguelom Costom, koji govori o utjecaju Covida na ekonomiju noćnog života otoka i priliv luksuznih odmarališta na Ibizi.Posljednjih godina Ibiza je provela nekoliko novih pravila i propisa kako bi suzbila poplavu 'loših' turista, uključujući zabranu kasnonoćne prodaje alkohola i izdavanje novčanih kazni do 8.000 eura za one bez smještaja. “Uravnotežiti različite vrste turizma na otoku, to nije lako“, kaže Miguel Costa u dokumentarcu. “To znači da moramo balansirati sve ove različite vrste problema.”

“The Evolution of Ibiza: Can the White Isle retain its legendary magic?” pogledajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...