Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Predstavljamo: dRUMELODY - Freedom of Imagination

Novi album sarajevskog multimedijalnog umjetnika vodi nas u šumu imaginacije

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 8 October 2020
Predstavljamo: dRUMELODY - Freedom of Imagination

Sarajevski multimedijalni umjetnik, koji se u svijetu elektroničke glazbe kreće pod pseudonimom dRUMELODY, ovu je, po mnogo čemu specifičnu godinu, proveo u dinamičnom i kreativnom radu čija je kombinacija izrodila konceptualni album “Freedom of Imagination”. Nekada pulen hrvatske izdavačke kuće Dancing Bear, odlučio se za karijerni obrat pa je tako novi album otisnut na vinylu i CDu ovih dana objavila diskografska kuća Sarajevo disk, dok je distribuciju za hrvatsko tržište preuzela etiketa PDV Records.

Osim u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, album će biti dostupan i na području Srbije, ali ipak, kako se ne bi ograničavali na teritorijalne granice, u 11 friško serviranih “pjesama” moguće je uroniti i putem digitalnih platformi - Spotify, Deezer, Apple Music i YouTube. Ostali dRUMELODYJEV glazbeni opus može se pratiti i na kanalu dRUMELODY.tv.

Album “Freedom of Imagination” kolaž je različitih elektroničkih žanrova - prožet je pop electro breakom, electro noiseom, old school beatom, dubom te micro houseom. Ukratko, baš kao što mu naslov i sugerira, želi povesti slušatelje u svijet imaginacije. No, kako poručuju izdavači, ukoliko vam nedostaje osobne mašte, potražite njegov 45-minutni YouTube video koji prati ovaj audio materijal i kontinuirano ga gledajte dok slušate glazbu s njega. Video je snimljen live u šumi pod dnevnom rasvjetom, a referira se na temu osobne slobode, ali i na sve dublju socijalnu distancu među ljudima koju svakoga dana donosi novonastala situacija uzrokovana panedemijom koronavirusa. Njegov, šumski set usred dana želi pokrenuti na kretanje, plesanje, maštanje, opuštanje kao i stvaranje malog, privatnog, imaginarnog svijeta.

U nedostatku glazbenih događanja, dRUMELODY je u ovom proteklom, neobičnom periodu svoju publiku okupljao online uz live streaming performanse na svojim društvenim mrežama. I, iako takav način druženja s publikom zadovoljava model “novog modernog”, nepotrebno je naglašavati da glazbenik s nestrpljenjem očekuje mogućnost nastupa na festivalima, klubovima kao i bilo kakav live kontakt sa svojom publikom. Do tada, ne preostaje ništa drugo nego uživati u njegovom friško objavljenom albumu “Freedom of Imagination”.

Kada ne stvara glazbu, dRUMELODY živi u Sarajevu kao priznati strip crtač i animator Berin Tuzlić.

Load the next article
Loading...
Loading...