Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

ELECTOR: Predstavljamo nominirane u kategoriji Event godine

U konkurenciji su tri festivala i jedan klupski događaj

  • Mixmag Adria I Foto: nagradaelector.hr
  • 24 January 2023
ELECTOR: Predstavljamo nominirane u kategoriji Event godine

Na sreću svih zaljubljenika u dobru glazbu, glazbeni događaji su u protekloj godini nakon pandemije doživjeli pravi procvat, a pred žirijem nagrade ELECTOR nije bio nimalo lagan posao. U dva su kruga predložili pa i nominirali događanja u kategoriji Eventa godine, a samo su četiri eventa ušla u veliko finale. Dimensions Festival, Mo:dem, Sonus festival 2022 i Stereotip with Curses, Peti kupe, Zagreb bore se za prestižnu titulu Eventa godine.

Dimensions Festival prošle je godine proslavio svoj 10. rođendan velikim partyjem, a održao se od 1. do 5. rujna. Lokacija festivala bila je Tisno, u prekrasnoj uvali The Garden Resorta te na otvorenoj terasi diskoteke Barbarella's, uz neizostavne boat i after partyje. Organizatori festivala čitav su niz godina pazili da njihov program bude uzbudljiv, ekskluzivan te da publika ondje ima priliku premijerno pogledati neke nastupe. Mješavina već poznatih imena i novih nada zagarantirala je programu ovoga festivala i nominaciju za nagradu ELECTOR.

Mo:dem ili Momento Demento je psytrance festival čiji je dom Mjesto Primišlje kraj Slunja, a održao se od 7. do 13. kolovoza prošle godine. Sama lokacija festivala i više je nego dovoljna da brojna publika koja voli taj stil glazbe odabere Mo:Dem kao mjesto za odmor i dobru uživanciju, a kada tome dodate originalne zvukove psihodelične glazbe, eksperimentalnu umjetnost i predivnu prirodu, zaista ne čudi što je žiri nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR upravo taj festival svrstao u četiri najbolja događaja u prošloj godini.

Sonus Festival je samo godinu mlađi od Dimensionsa, no na otok Pag je prošle godine deveti put zaredom donio čitav niz eminentnih imena domaće i inozemne elektroničke scene. Dnevni i noćni partyji na Jadranu osigurali su publici da neprestano ima priliku plesati u open air klubovima samo nekoliko metara udaljenih od mora. U pet dana i pet noći predstavili su pravo festivalsko iskustvo te su doveli najveću kremu elektroničke scene današnjice i osigurali su nominaciju za drugi ELECTOR.

Dobre zabave nije nedostajalo ni u jesen 2022. godine, a Stereotip with Curses održao se u zagrebačkom Petom Kupeu 14. listopada. Nakon dvije godine, jedan od najiščekivanijih glazbenih događaja vratio se s novim protagonistima i izmijenjenim zvukom. Atraktivnu postavu činili su Curses, Cormac, Johana i Felver. Prava lepeza elektroničkih žanrova publici je donijela večer za pamćenje, a sigurni smo da će program Stereotipa i dalje pomicati granice na domaćoj sceni.

Load the next article
Loading...
Loading...