Menu
Home Novosti Menu
Novosti

ELECTOR: Predstavljamo nominirane u kategoriji Techno singl/EP

Za titulu Techno singla/EP-a godine bore se tri moćna izdanja

  • Mixmag Adria I Foto: nagradaelector.hr
  • 20 January 2023
ELECTOR: Predstavljamo nominirane u kategoriji Techno singl/EP

Nagrada ELECTOR, u prvoj je godini postojanja pokrenula Elector Skener koji donosi pregled novosti vezanih za albume i kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika s elektroničke scene. Skener je ispunio svoj cilj te je na jednom mjestu okupio sve aktivnosti glazbenika kroz izbornu godinu, a među brojim izdanjima i singlovima na području techno glazbe, samo su tri imena uspjela izboriti finale. DJ Jock, Petar Dundov i Zarkoff bore se za najbolji Techno singl/EP u protekloj godini.

"Urania" je drugi samostalni EP našeg sve poznatijeg DJ Jocka, na etiketi Unrilis. Do svoje 17. godine, DJ Jock je već imao rezidencije u klubovima, a zahvaljujući iskustvu puštanja glazbe prije velikih DJ imena naučio je točno što najbolje prolazi na plesnim podijima, pogotovo u žanru techno glazbe. Spomenuti EP mu je osigurao nominaciju za nagradu ELECTOR, a kako je sam istaknuo, imena "Urania" sjetio se dok je gledao dokumentarac o svemiru. EP poslušajte
OVDJE.

Petra Dundova, već odavno, ne treba previše predstavljati. Jedan od naših najpoznatijih DJ-a i ovog je puta osigurao nominacije na nekoliko polja, a njemu posebna je svakako ona u žanru techna. EP "Cosmic Theatre" Dundov je objavio za Axis te sadrži četiri trake. Kako je sam istaknuo, EP-em je glazbenim jezikom pokušao opisati četiri imaginarne scene koje uključuju zvijezde, fizičke pojave te nas same u vječnoj potrazi za novim otkrićima. EP možete poslušati OVDJE.

"Completed With Errors" izdanje je koje je Zarkoffu osiguralo utrku za titulu Techno singla/EP-a godine, a objavljeno je krajem travnja 2022. Zarkoff je inače na elektroničkoj glazbenoj sceni od sredine 90-ih godina te je tijekom bogate karijere surađivao s brojnim domaćim i inozemnim imenima. Četiri moćne trake s moćnog EP-a dale su sjajan pečat kategoriji Techno singla/EP-a godine, a možete ih poslušati OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...