Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Elon Musk razvija čip koji će streamati glazbu - ravno u glavu

Riječ je o čipu koji bi bio ugrađen u mozak a pomagao bi i ljudima s neurološkim poremećajima kao što su OCD, depresija i anksioznost

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 27 July 2020
Elon Musk razvija čip koji će streamati glazbu - ravno u glavu

Elon Musk radi na razvoju implantata, točnije čipa ugrađenog u mozak koji bi omogućio direktno streamanje glazbe.
Startup Neuralink koji je osnovao 2016. godine, trebao bi 28.8. predstaviti update o tome kako bi u konačnici funkcionirala veza između implatata i eksternog računala - naime, implatati koji su u obliku tankih žica, tanjih od vlasi kose, bili bi povezani s eksternim računalom, no u finalnom proizvodu komunikacija bi bila u potpunosti bežična.

Inicijalni cilj tvrtke je pomoći osobama s neurološkim poremećajima poput OCD, depresije i anksioznosti. S vremenom se, kažu, nadaju da će “nadograditi” ljude kako bi im pomogli da “budu u korak s naprednom umjetnom inteligencijom”, prenosi TechCrunch.

Ranije ovog mjeseca Elon Musk pozitivno je odgovorio na upite preko Twittera hoće li čip omogućiti ljudima slušanje glazbe.

Ispitivanja izvedena na miševima i majmunima pokazala su se kao uspješna. U svibnju je Musk otkrio za podcast Joea Rogana da bi testovi na ljudima mogli početi “za godinu dana”. Tom je prilikom još rekao: “Ima tu još puno posla. Vjerojatno ćemo pokušati ugraditi taj čip u osobu, znate, u roku od godinu dana. Mislim, upravo u tome je stvar, imamo šanse da pomognemo ljudima, da budu zdravi i da im vratimo neke od funkcija koje su izgubili.”

Musk je New York Timesu otkrio i da je pozvao Kanyea Westa da odgodi predsjedničku kandidaturu, koju je Musk javno podržao, na 2024. godinu, rekavši “dao sam sve od sebe da ga uvjerim da će 2024. biti bolja od 2020.”

Load the next article
Loading...
Loading...