Menu
Home Novosti Menu
Premieres

Premijera: Farfan, Metaxa Aka - ''Feel This''

Povodom izlaska novog EP-a, popričali smo s Farfanom, riječkim glazbenikom s prebivalištem u Stuttgartu

  • Mixmag Adria I Foto: Underground Lovers promo
  • 2 April 2020
Premijera: Farfan, Metaxa Aka - ''Feel This''

M: Za početak, vezano uz aktualna događanja u svijetu, kako preživljavaš boravak u karanteni? Kakva je situacija u Stuttgartu i okolici?

F: Prije svega htio bih se zahvaliti što se odvojili malo vremena za mene. što se tiče trenutne situacije, stvarno mi je žao što se toliko ljudi razboljelo. Osobno, "karantena" mi je, u ovoj fazi dobro došla pa više vremena provodim u studiju, ali dugoročno me brine ovakav način života i izolacija. Stuttgart je, za sad, kao i svi drugi njemači gradovi pod strogim mjerama zaštite od COVID-19, a neki moji kolege i prijatelji su počeli svakog petka i subote streamati DJ setove putem svojih Instagrama Facebook stranica i tako malo ublažiti nedostatak društvenog života.

M: Tvoja glazbena karijera je više vezana uz tvoj život u Njemačkoj, a manje uz rodnu Rijeku. Koliko si dugo već u Stuttgartu? Može li se živjeti od DJ-inga i produkcije?

Došao sam u Stuttgart prije cca 9 godina i odmah mi je bila želja povezati se s hrvatskom scenom i surađivati s ljudima iz Rijeke i ostatka Hrvatske. Na žalost, nakon pola godine sam odustao, jer je većina suradnju doživljavala na način da im sređujem gaže po Njemačkoj. Budući da je, u početku i meni bilo teško, odustao sam od takvih kontakata. Zapravo sam ovdje krenuo od nule, nisam poznavao nikog, a nisam znao ni jezik. Prošlo je dosta vremena do prvih prilika za rezidencije u klubovima, ali to mi nije bilo dovoljno za život. Na takav način mi je DJ-ing mogao biti samo vikend hobi, zato sam puno više vremena počeo ulagati u vlastitu produkciju. Osim toga, konkurencija na DJ sceni je stalno na visokoj razini.

M: Kako bi ocijenio klupsku scenu u Stuttgartu?

Po mom iskustvu, scena je, s jedne strane dobra, jer ima događaja, ali je s druge strane i loša i ograničena. Problem je što klubovi ne doživljavaju elektroničku glazbu ako nije riječ o technu.

M: Tvoj label Underground Lovers postoji već gotovo 10 godina. Kako si zadovoljan s dosadašnjim poslovanjem?

Tako je, iduće godine slavimo 10 godina. Sa svojim timom već radimo na pripremi proslave jubileja idućeg ljeta, ali još je prerano da išta otkrivam. Inače, mogu reći da sam zadovoljan kako se label razvijao, pogotovo tijekom posljednjih 5 godina, kad sam počeo dodatno ulagati u cijelu priču i kroz marketing i promociju. Ali, prije svega i zato što se time bavim iz ljubavi...

M: Za kraj nam reci nekoliko riječi od tvom novom EP-u kojeg premijerno puštamo na SoundCloud kanalu Mixmag Adrije?

"Feel This" je moj novi EP na kojem sam radio s prijateljem iz Grčke Metaxa Aka, inače rodom iz predgrađa Stuttgarta. Bilo mi je super raditi s njim, jer je izrazito kreativan tip kojem ideja nikad ne nedostaje. Suradnja se rodila tijekom jednog našeg label partyja u klubu ''Misa bar'', blizu Stuttgarta, na kojem je gostovao. ''Feel This'' je, tijekom promotivnog razdoblja, dobio odličan feedback od Marca Carole, Josepha Capriatija, Richyja Ahmada, Gabriela Anande i dr.

Naslovnu traku ''Feel This'' s novog EP-a možete premijerno poslušati na SoundCloud kanalu Mixmag Adrije...

Load the next article
Loading...
Loading...