Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Treba li vlada pomoći clubbingu? Evo što o tome misle Fat Tony i Dennis Ferrer

Stavovi im se prilično razlikuju...

  • Mixmag Adria I Foto: Mixmag
  • 30 September 2020
Treba li vlada pomoći clubbingu? Evo što o tome misle Fat Tony i Dennis Ferrer

Fat Tony iskoristio je nastup na Sky Newsu da napadne pristup britanske vlade noćnom životu tijekom pandemije koronavirusa. U emisiji Kay Burley, dugogodišnji britanski house DJ opširno je govorio o tome kako je vlada zakazala u pomoći britanskoj industriji clubbinga, koja godišnje donosi 66 milijardi funti britanskoj ekonomiji.
Sedamominutni intervju Fat Tonyja uslijedio je nakon pojavljivanja britanske ministrice Gillian Keegan koja je promovirala novu vladinu ideju o prekvalifikaciji radnika u industrijama koje su razorene pandemijom. Keegan je u intervjuu rekla i da se noćni klubovi neće otvoriti “dok ne budemo imali neki dugoročni način za rješavanje problema s koronavirusom”.
“Moja karijera nije zamjenjiva - nije to nešto što možete baciti“, reagirao je Fat Tony.
“Radio sam cijeli život kako bih došao do ove faze karijere u kojoj sam sad. Mladi DJ-evi uče naš zanat, to nije nešto što postaneš preko noći, to je umjetnost”, dodao je.
U Velikoj Britaniji samozaposleni DJ-i mogli su se prijaviti za shemu potpore za samostalni dohodak; do sada su im isplaćene dvije potpore, pokrivajući 80 posto i 70 posto mjesečne dobiti u iznosu do 2500, odnosno 2190 funti, tijekom posljednjih šest mjeseci. Međutim, to će pasti na 20 posto mjesečne dobiti, do 1875 funti mjesečno od studenog do veljače 2021.
“Stav - to nije bitan posao, nećemo se sad s tim baviti, te tako pustiti da milijun ljudi izgubi posao - vrijedan je prijezira”, rekao je Fat Tony, govoreći o onima koji rade u svijetu clubbinga.
S druge strane, njegov kolega Dennis Ferrer ima prilično drukčije mišljenje. Naime, on je na svom Instagram profilu napisao kako su artisti sami krivi za ovakvo stanje te da ne zaslužuju pomoć od države: “Osrednja muzikalnost, osrednje miksanje i masteriranje. Osrednje skladanje”, izjavio je o trenutnoj glazbenoj sceni.
U nastavku možete pogledati njegov cijeli status kao i cijeli intervju Fat Tonyja.

Load the next article
Loading...
Loading...