Menu
Home Novosti Menu
Novosti

90 posto britanskih posjetitelja festivala kaže da bi se osjećalo sigurno na nekom live eventu

Istraživanje je proveo Festicket

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 6 April 2021
90 posto britanskih posjetitelja festivala kaže da bi se osjećalo sigurno na nekom live eventu

Istraživanje koje je proveo Festicket pokazalo je da bi se 90 posto posjetitelja festivala u Velikoj Britaniji osjećalo sigurno da prisustvuju nekom live eventu ove godine. Festicket je anketirao 140.000 kupaca i otkrio da bi se njih 79 posto osjećalo ugodno na eventu između lipnja i kolovoza, a taj je broj narastao na 90 posto kad su se spomenuli eventi u posljednja četiri mjeseca 2021. godine.

Istraživanje je također pokazalo da više od 82 posto fanova ove godine planira ići na dva ili više festivala ili događaja uživo. Više od polovice ispitanika izjavilo je da bi rado rezervirali i ulaznice za međunarodne kao i za domaće evente. Međutim, samo 7,9 posto izjavilo je da bi se osjećali sigurno jedino kad bi bili cijepljeni protiv virusa Covid-19.
Kao primarnu važnost prilikom rezervacije karata naveli su jasnu komunikaciju i osiguranje povrata novca u slučaju otkazivanja. Što se tiče promjena na licu mjesta, posjetitelji festivala žele vidjeti da su osigurane dodatne mjere čišćenja, da je higijena na visokom nivou te da je omogućeno beskontaktno plaćanje (čak 70 posto ljudi reklo je da će ih takav način plaćanja ohrabriti da prisustvuju eventu).

Zack Sabban, izvršni direktor Festicketa o svemu je rekao: “Jasno je da se u Velikoj Britaniji tijekom prošlog mjeseca dogodio pomak u perspektivi. Nakon premijerove najave u veljači o osiguravanju evenata, bilo je sve više rasprodanih događanja ali mi smo htjeli zaroniti još dublje. Spajanje mišljenja kupaca s neprekidnim razgovorima s partnerima stavlja nas u snažnu poziciju pri pomoći industriji da se oporavi. Važno je da industrija djeluje u skladu sa svim dostupnim vladinim smjernicama, ali važno je slušati i publiku, a održavanje evenata na način na koji oni to traže, presudno je za uspjeh”, zaključio je.
U skladu s Vladinim smjernicama za oporavak, događaji bez socijalnog distanciranja trebali bi se vratiti 21. lipnja.

Paddy Edrich je freelancer. Pratite ga na Twitteru.

Load the next article
Loading...
Loading...