Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Noćni gradonačelnik Amsterdama Freek Wallagh stiže na Rejvizalizaciju u Aquarius

Rejvizalizacija - konferencija o ekonomiji noćnog života održat će se 21.09.2024.

  • Mixmag Adria I Foto: Rejvitalizacija
  • 16 September 2024
Noćni gradonačelnik Amsterdama Freek Wallagh stiže na Rejvizalizaciju u Aquarius

Freek Wallagh, noćni gradonačelnik Amsterdama, stiže na konferenciju Rejvitalizacija, u subotu, 21.09., u zagrebačkom klubu Aquarius. Wallagh, inače pjesnik, slikar, aktivist i politolog, prošle je godine, sa samo 24 godine, preuzeo ovu funkciju i tako postao najmlađi noćni gradonačelnik, otkako postoji ova funkcija u Amsterdamu. Noćni gradonačelnici u nizozemskoj metropoli neslužbeno postoje od 2003, a nakon zajedničke inicijative gradske uprave, nekoliko neprofitnih udruga i poslovnih udruženja, funkcija je institucionalizirana 2014.

''Kao noćni gradonačelnik nastojim biti karika koja nedostaje između klubova, umjetnika, festivala, organizatora i vlade. Ljudi koji se bave ovom vrstom poslova često su zaboravljeni ili zanemareni, a moj je posao zastupati ih...'', istaknuo je Wallagh.

Pored Amstrerdama, noćne gradonačelnike imaju i London, Prag, Manchester, Washington i dr.

Rejvitalizacija je konferencija posvećena ekonomiji noćnog života koja će idućeg vikenda imati svoje prvo izdanje, i to baš u klubu koje je jedno od mjesta na kojima se počela razvijati zagrebačka elektronička scena. Konferencija je odgovor na izazove koji su posljednjih godina pogodili clubbing – od pandemije i inflacije pa do činjenice da su mlađe generacije sve više sklonije kućnim zabavama od noćnih izlazaka u klubove...

''Mislim da Zagreb i Hrvatska imaju sjajnu elektroničku scenu, vrlo raznoliku, možda ne preveliku, ali iznimno zanimljivu. Organizacija takvih evenata nije laka, a iznimno je važna. Upravo su glazbena događanja važan dio duše svakog grada ili mjesta, a prečesto ovise o entuzijazmu pojedinaca ili kolektiva'', pojasnila je Tena Šarčević, organizatorica konferencije.

Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio, a Mastercard je osigurao popust od deset posto na kupnju ulaznica Mastercard karticama, koji se može iskoristiti uz kod Mastercard10.

Više informacija na službenom Facebook eventu konferencije te onom za After party.

Load the next article
Loading...
Loading...