Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Frenkie, Kontra & Indigo objavili novi studijski album

Svjetlo dana ugledalo je njihov treće po redu izdanje, naslova "20/20"

  • Mixmag Adria I Foto: Universal Music Promo
  • 20 December 2019
Frenkie, Kontra & Indigo objavili novi studijski album

Regionalna hip-hop trojka Frenkie, Kontra & Indigo objavila je svoje treće po redu studijsko izdanje, za koje kaže: "Ovo je do sada sigurno naš najžešći album, nema pauza i stanki, već se energija i napetost prožimaju od prve do posljednje pjesme."

Riječ je o albumu naslova "20/20", trećem nastavku njihove zajedničke glazbene sage koju su započeli 2016. godine. Izdanje je u potpunosti snimljeno u Los Angelesu, a 12 novih pjesama slikovito prikazuje njihove dojmove pod kalifornijskim suncem, ali i noćnim svjetlima američkog velegrada, što i sami potvrđuju: "Jedno novo iskustvo u epicentru glazbe kojom se bavimo veći dio života. Imali smo čast vidjeti kako to izgleda mimo spotova i dokumentaraca, što smo primijenili na glazbu u smislu samog zvuka, dok su tekstovi ostali u domaćem duhu. Željeli smo da ovo bude spoj naših tekstova, našeg slenga i jezika s američkim zvukom koji danas diktira i svjetske standarde. Mislimo da smo to i postigli."

Publika je s upoznavanjem albuma mogla započeti prvim singlom "Mosh Pit“, čija moćna i dinamična energija savršeno oslikava kombinaciju domaćeg jezika i slanga s prepoznatljivim američkim beatom, a to je upravo ono što krasi novo izdanje ove kreativne trojke. Za pjesmu „Mosh Pit“ predstavljen je i videospot, koji je također nastao u Los Angelesu.

Nakon najavnog singla, momci su nas s albumom upoznali i kroz pjesmu "Naša noć", za koju je također predstavljen izvrstan video, snimljen dijelom u Los Angelesu, a dijelom u Las Vegasu.

Novi album stiže točno dvije godine nakon albuma "Egzil", koji su FKI snimili 2017. u Tokiju te nešto više od tri godina nakon albuma "Putanja" iz 2016., koji je snimljen u Berlinu, a kojim su momci započeli ovaj iznimno hvaljeni zajednički regionalni hip-hop projekt. "20/20" izdanje dostupno je putem digitalnih glazbenih platformi, te u prodaji – uz standardnu verziju CD-a, predstavljeno je i kolekcionarsko vinilno izdanje albuma.

Load the next article
Loading...
Loading...