Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Glastonbury se možda neće održati ni u 2021., upozoravaju zastupnici

I ostali veliki festivali mogli bi imati istu sudbinu, osim ako nemaju zajamčeno osiguranje zbog koronavirusa

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 11 December 2020
Glastonbury se možda neće održati ni u 2021., upozoravaju zastupnici

Britanski zastupnici upozorili su da se veliki britanski festivali, poput Glastonburyja, možda neće održati sljedeće godine, ako ne budu mogli jamčiti osiguranje zbog koronavirusa.

Govoreći u Donjem domu, Julian Knight, konzervativni predsjednik Odbora za digitalnu kulturu, medije i sport je rekao: “Velika Britanija je vodeća u svijetu po pitanju glazbenih i umjetničkih festivala. To je sektor vrijedan 12 milijardi funti i podržava na tisuće visokokvalificiranih poslova, kao i plaće britanskih glazbenika. Međutim, ukoliko se ne preuzme osiguranje u slučaju otkazivanja zbog koronavirusa, sljedeće godine neće biti festivalske sezone”, objasnio je i pozvao zastupnike da se razgovara o tome kako uspostaviti takvu vrstu osiguranja i to najmanje šest mjeseci prije održavanja, primjerice, Glastonburyja.

Ministrica kulture Caroline Dinenage je na to odgovorila: “Festivali su tako živahan i sastavni dio naše kreativne zajednice i našeg gospodarstva, i itekako sam svjesna da će mnogi vrlo brzo donijeti odluke o tome mogu li ići naprijed sljedeće godine, tako da je ovo vrlo hitna situacija”, rekla je. “Postoji podgrupa moje radne skupine za zabavu i događaje koja vrlo precizno istražuje kako postići da se festivali ponovno pokrenu; posljednjih nekoliko tjedana srela sam se s predstavnicima festivala u Edinburghu a jučer i s predstavnicima Isle of Wighta.”

Zastupnica Backbencha Theresa Villiers je pitala “hoće li ministarstvo ozbiljno razmotriti ideju vladine potpore za odštetu ili sustav osiguranja kako bi organizatori mogli donositi odluke o održavanju na što je ministrica Dinenage odgovorila: “Svjesna sam zabrinutosti i izazova garancije osiguranja za glazbene događaje uživo. To je nešto što pažljivo razmatramo, ali zapravo je ključno da industrija izgradi bazu dokaza koja apsolutno pokazuje da je osiguranje jedina prepreka održavanja događaja.”

Load the next article
Loading...
Loading...