Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

''Healing Sounds'', dobrotvorna kompilacija domaće elektroničke scene za žrtve potresa

Domaći producenti elektroničke glazbe okupili su se u dobrotvornoj inicijativi

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 20 January 2021
''Healing Sounds'', dobrotvorna kompilacija domaće elektroničke scene za žrtve potresa

I domaća elektronička scene okupila se u inicijativi prikupljanja pomoći žrtvama potresa koji pogađaju našu zemlju u posljednjih godinu dana. Pokretači inicijative su Nenad Barić i Jan Kinčl koji su okupili domaće domaći producent i njihove radove na kompilaciji prigodnog naziva:

''Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project''

Kompilacija će biti objavljena pod etiketom PDV Records, u digitalnom formatu te na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

Za ponedjeljak, 1. veljače najavljeno je objavljivanje prvog najavnog singla, kao i početak prednarudžbi, te funding kampanje za prikupljanje sredstava. Kao najavni singl biti će objavljena prva zajednička pjesma najpoznatijih domaćih producenata, Petra Dundova i Ilije Rudmana ''Morning Glory''.

Najavni singlovi objavljivat će se nadalje kroz veljaču i ožujak, dok je objavljivanje cijele kompilacije planirano za ponedjeljak, 22. ožujka, odnosno na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.

Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, sa novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke sa klubom Sirup (2009.-2016.).

Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivat će se na račun zaklade Solidarna i Fonda 5.5.

Load the next article
Loading...
Loading...