Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Hum-to-speech, nova usluga Google tražilice

Za situacije kad vam u glavi zapne neka stvar o kojoj ne znate baš ništa

  • Mixmag Adria I Foto: Mixmag
  • 28 October 2020
Hum-to-speech, nova usluga Google tražilice

Koliko ste puta svojim prijateljima, kolegama ili ukućanima pjevušili neku melodiju i pokušavali doznati o kojoj se pjesmi radi. U slučajevima kad ste imali neki tračak informacije, poput dijelova teksta ili imena autora, Google vam je već bio od velike pomoći, a sad vam može pomoći čak i ako ne znate baš ništa, osim pjevušiti melodiju.

Nova funkcija Google tražilice zove se upravo hum-to-speech (hum - pjevušenje), a dostupna je i na Googleovoj mobilnoj aplikaciji. Nije potrebno pogoditi tonalitet, niti nagađati tekst, dovoljno je 10-15 sekundi odpjevušiti melodiju koja vas muči. Aplikacija prepoznaje i fućkanje, a pokreće se frazom ''Hey Google''.

Razlog zbog kojeg je Google odlučio razviti ovu funkciju je ogroman broj upita ''koja je ovo pjesma'' koje ljudi upisuju u tražilicu. Navodno je riječ o 100 milijuna upita mjesečno. Hum-to-speech funkcija mogla bi biti od velike koristi upravo ljubiteljima elektroničke glazbe, s obzirom da vrlo često nema nikakvog teksta kojeg bi mogli upamtiti, nego vam u glavi ostane svirati zagonetna melodija.

Kako funkcionira Google Hum-to-speech, pogledajte u prezentacijskom videu:

Load the next article
Loading...
Loading...