Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Idris Elba i Inner City objavili politički angažiran video “We All Move Together”

Napravljen je u suradnji s aktivističkom organizacijom Detroit Will Breathe

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 15 December 2020
Idris Elba i Inner City objavili politički angažiran video “We All Move Together”

Inner City i Idris Elba udružili su se s aktivističkom organizacijom Detroit Will Breathe, omladinskim pokretom koji se bori protiv policijske brutalnosti i sistemskog rasizma, kako bi objavili novi video “We All Move Together”.
Vrlo upečatljivi video snimljen je u Detroitu, sadrži prosvjedne snimke stotine članova kolektiva Detroit Will Breathe, nastale u jeku prosvjeda Black Lives Matter početkom ove godine. Od tada su se dodatno mobilizirali i jako aktivirali za razne ciljeve, uključujući oslobađanje crnog tinejdžera koji je bio zatvoren zbog nedovršavanja domaće zadaće (?!) te pozivanja javnih dužnosnika na odgovornost zbog prosvjeda.
“We All Move Together” uvodna je pjesma istoimenog albuma Inner Cityja koji je izašao u srpnju, a uključuje produkciju benda pod vodstvom Kevina Saundersona i vokal Idrisa Elbe.
Idris Elba je o svemu rekao: “Ova pjesma i glazbeni video zauvijek će utjeloviti taj pokretački duh ljudi. Kad se svi zajedno pokrenemo, promjena postaje neizbježna”.
Iz Inner Cityja su pak poručili: “Uz izazove u Michiganu, cijelom SAD-u pa i šire, specifične za ono s čime se suočavamo s pokretom BLM, duboko smo osjećali da želimo objaviti kulturno značajan i utjecajan video koji ne samo da utjelovljuje poruku pjesme, nego i izravno koristi kolektivu i pojedincima iz Detroit Will Breathea na prvoj crti pokreta u gradu. Naša platforma može baciti globalno svjetlo na taj nevjerojatan posao koji rade, a poruku pjesme odvodi na još više mjesto. We All Move Together.”
Govoreći u ime Detroit Will Breathea, Jae Bass, jedan od utjecajnijih članova koji se i pojavljuje u video, je izjavio: “Težimo da Detroit još jednom postane prostor u kojem se oslobađanje izražava i doživljava na transformativni način. Kevin Saunderson to je učinio zajedno s tisućama crnih građana našeg grada kad je pomogao rođenju globalnog pokreta - techna. Techno scena utjelovila je namjere građana koji su se željeli osloboditi od ugnjetavajućeg okruženja. Danas se ta borba za slobodu nastavlja.” Cijelu izjavu pročitajte ovdje.
Detroit Will Breathe možete pratiti na Instagramu a ako želite donirati za pomoć kolektivu, to možete napraviti putem GoFundMe.
Video “We All Move Together” režirao je Kurt Schneider, kreativni direktor je Callum Reece, a producenti su Eightfold Collective, Rich Hutchins i Jae Bass. Pogledajte video u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...