Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Instagram odlučio sakriti vidljivost lajkova u SAD-u

Do ove odluke su došli nakon što je potvrđeno da korištenje aplikacije ima utjecaj na mentalno zdravlje korisnika

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 12 November 2019
Instagram odlučio sakriti vidljivost lajkova u SAD-u

Očekuje se da će Instagram u SAD-u početi sakrivati brojeve lajkova na IG postove, točnije, od sljedećeg tjedna bi ta brojka trebala biti vidljiva samo vlasniku profila. Ova promjena dugo se očekivala s obzirom na kontroverze oko utjecaja aplikacije na mentalno zdravlje korisnika.

Prema TechCrunchu, na Wired25 konferenciji koje se prošli petak održala u San Franciscu, direktor Instagrama, Adam Mosseri najavio je planiranu promjenu, navodeći: “Ideja je pokušati smanjiti pritisak na Instagram, učiniti ga manje natjecateljski nastrojenim i pružiti ljudima više prostora da se fokusiraju na povezivanje s ljudima koje vole i stvarima koje ih nadahnjuju”.

Ovim pomakom kompanija očekuje da će “smanjiti anksioznost” i “smanjiti uspoređivanje na društvenim mrežama” čak i ako se dogodi da to sve ima negativne nuspojave na poslovanje Instagrama.

Iako je promjena tek sada pogodila SAD, aplikacija je ovu značajku već testirala u drugim zemljama, uključujući Kanadu, Australiju, Japan i Brazil. Međutim, ta promjena možda još nije trajna, kako je primijetio Mosseri: “Moramo vidjeti kako ona utječe na korisnike platforme, kako je koriste, kako se osjećaju prema njoj, kako to sve skupa utječe na ekosustav stvaratelja”, zaključio je.

Load the next article
Loading...
Loading...