Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Instagram odlučio sakriti vidljivost lajkova u SAD-u

Do ove odluke su došli nakon što je potvrđeno da korištenje aplikacije ima utjecaj na mentalno zdravlje korisnika

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 12 November 2019
Instagram odlučio sakriti vidljivost lajkova u SAD-u

Očekuje se da će Instagram u SAD-u početi sakrivati brojeve lajkova na IG postove, točnije, od sljedećeg tjedna bi ta brojka trebala biti vidljiva samo vlasniku profila. Ova promjena dugo se očekivala s obzirom na kontroverze oko utjecaja aplikacije na mentalno zdravlje korisnika.

Prema TechCrunchu, na Wired25 konferenciji koje se prošli petak održala u San Franciscu, direktor Instagrama, Adam Mosseri najavio je planiranu promjenu, navodeći: “Ideja je pokušati smanjiti pritisak na Instagram, učiniti ga manje natjecateljski nastrojenim i pružiti ljudima više prostora da se fokusiraju na povezivanje s ljudima koje vole i stvarima koje ih nadahnjuju”.

Ovim pomakom kompanija očekuje da će “smanjiti anksioznost” i “smanjiti uspoređivanje na društvenim mrežama” čak i ako se dogodi da to sve ima negativne nuspojave na poslovanje Instagrama.

Iako je promjena tek sada pogodila SAD, aplikacija je ovu značajku već testirala u drugim zemljama, uključujući Kanadu, Australiju, Japan i Brazil. Međutim, ta promjena možda još nije trajna, kako je primijetio Mosseri: “Moramo vidjeti kako ona utječe na korisnike platforme, kako je koriste, kako se osjećaju prema njoj, kako to sve skupa utječe na ekosustav stvaratelja”, zaključio je.

Loading...
Loading...