Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Adam Beyer: “Vikend s tri gaže ostavlja jako malo mjesta za kreativni proces pisanja”

Nakon perioda refleksije, Adam objavljuje svoj prvi solo EP u pet godina

  • Seb Wheeler/Mixmag I Foto: Mixmag
  • 10 July 2020
Adam Beyer: “Vikend s tri gaže ostavlja jako malo mjesta za kreativni proces pisanja”

Adam Beyer objavljuje solo EP, prvi nakon pet godina. “No Defeat No Retreat” sadrži dvije stvari, naslovnu “spacey” stvar te 'big room' techno stvar “Park People”. Dok je bio stalno na turneji, objavljivao je uglavnom stvari u suradnji s nekim, no aktualni period lockdowna iskoristio je za konkretan rad u studiju na svojim solo stvarima.

Poslušajte naslovnu stvar u nastavku te doznajte od samog Adama kako je EP nastao.

m: Ovo je tvoje prvo samostalno izdanje u pet godina - što se čekalo?

AB: Nisam imao studio dugi niz godina jer sam se selio nekoliko puta, dok se nisam konačno preselio na Ibizu. Tijekom tog perioda, povremeno sam radio glazbu, ali samo na svom laptopu i uživajući u suradnji s drugim izvođačima Drumcodea kao što su Bart Skils, Layton Giordani, Pig & Dan, Dense & Pika i drugi. Izvan ovoga, biti stalno na turneji i održavanje obiteljskog života ostavili su mi malo vremena za rad na glazbi. I da budem iskren, kvaliteta glazbe koju dobivam za Drumcode znači i da je teško naći slobodan termin za objavu u rasporedu labela. Pokušao sam zadnjih nekoliko mjeseci kod kuće biti produktivan i napisati puno novih stvari. Zaista sam uživao kopati po starijim pjesmama i kroz različite stilove da bih dobio inspiraciju. I onda sam osjetio kako je došlo pravo vrijeme da nešto i objavim.

m: Pronašao si vremena za rad u studiju tijekom lockdowna. Misliš li da stalni nastupi i putovanja ometaju kreativnost?

AB: Pa da, mislim. Kada svaki vikend imaš tri gaže i putuješ kroz više vremenskih zona, iscrpiš se fizički i mentalno što obično ostavlja vrlo malo prostora za kreativni proces pisanja. Ipak, iako ne objavljujem puno svoje nove glazbe, uvijek pohranjujem ta iskustva - iz različitih gradova i različite soundove - da bih se izrazio kroz svoje produkcije.

m: Reci mi, što ti je bilo na umu kad si stvarao ovaj techno EP?

AB: Jednostavno sam htio spojiti staro i novo u smislu korištenja starih samplova koje nisam čuo godinama, u kombinaciji s modernim synth soundom i ove dvije stvari su rezultat. “Park People” je za špicu, referira se na 80s Nu-Wave. "No Defeat No Retreat" je više spacey i uplifting, s deep vokalom.

m: Kad misliš da ćeš moći puštati ove stvari na partyjima?

AB: Nadam se u narednim mjesecima. Zvali su me da sviram na BPM Malti, tako da sam oprezno optimističan oko toga. No, za sada ništa nije potpuno jasno. U stalnom smo kontaktu s promotorima koji prate najnovije upute tamošnje vlade. Nedostaje mi DJ-iranje i bit će vrlo posebno kad budem ponovno vrtio. Ali sigurnost svih nas kao i šire zajednice mora biti prioritet, pa stoga idemo dan po dan.

m: Koju optimističnu poruku bi podijelio s nama oko cijele ove situacije?

AB: Sa strane svi očiti negativni aspekti posljednjih nekoliko mjeseci, jasno je da čovječanstvo prolazi kroz veliko prijelazno razdoblje. To je nešto o čemu sam puno razmišljao i govorio. Za one od nas koji imaju sreće da žive u sigurnom domu, razdoblje lockdowna nudilo je priliku za pauzu i razmišljanje o stanju naše planete i shvaćanje da ne možemo nastaviti istim putem. Sve se događa s razlogom i ovo snažno razdoblje razmišljanja i obračuna nešto je što nam je prijeko potrebno.

“No Defeat No Retreat” izlazi na Drumcodeu 17. srpnja.

Load the next article
Loading...
Loading...