Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Italija od sljedećeg mjeseca dopušta glazbene evente ali ne i otvaranje klubova

Popuštanje mjera u susjednoj nam zemlji ipak još ne uključuje clubbing osim na - Siciliji

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 20 May 2020
Italija od sljedećeg mjeseca dopušta glazbene evente ali ne i otvaranje klubova

Italija je objavila kako kreće s popuštanjem mjera uslijed koronavirusa te kako polako izlaze iz karantene u kojoj je zemlja bila od početka ožujka. Tako su od ponedjeljka 18. svibnja, ponovno otvoreni kafići i restorani, ali uz stroga pravila o udaljenosti između gostiju, te uz obavezno nošenje maski za lice u svakom trenutnku, osim kad sjedite za svojim stolom.

Sljedećeg mjeseca, od 15. lipnja, bit će omogućeno ponovno održavanje live glazbenih evenata, ali bit će to isključivo sjedeći eventi, uz obavezno nošenje maske te udaljenost od jednog metra. Maksimalni kapacitet za događaje u unutarnjem prostoru bit će 200, a za događanja na otvorenom do 1.000 ljudi.

Međutim, noćni se klubovi još ne smiju otvoriti; vladina uredba zabranjuje “aktivnosti koje se odvijaju u klubovima i diskotekama i sličnim mjestima”, javlja DJ Mag Italia. No, kako prenosi DJ Mag Italia, to neće vrijediti na Siciliji - oni su najavili da će omogućiti klubovima da se ponovo otvore od 8. lipnja. Kao jedna od pet talijanskih autonomnih regija, Sicilija ima neke regionalne ovlasti, ali nije posve slobodna od zakonodavnog nadzora Italije, tako da ćemo tek vidjeti hoće li se klubovi smjeti otvoriti na taj datum.

Load the next article
Loading...
Loading...