Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Objavljena imena izvođača na otvorenju Outlook Originsa

Chase & Status, Shy FX & Dynamite MC dolaze na Tvrđavu sv. Mihovila

  • Mixmag Adria I Foto: Pozitivan ritam press
  • 5 March 2020
Objavljena imena izvođača na otvorenju Outlook Originsa

Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, Outlook, ovo će se ljeto nakon desetljeća provedenog na tvrđavi Punta Christo u Puli ponovno održati u Dalmaciji, točnije u Šibeniku i Tisnom. Novo ime festivala - Outlook Origins - otkriva i promjenu u konceptu, ali i period održavanja festivala koji se promijenio za sam vrhunac ljetne sezone, od 30. srpnja do 3. kolovoza.
Outlook Origins će otkriti i proslaviti glazbene temelje koji su bili dio festivala u ranim godinama festivala, a uvod u četiri nezaboravna festivalska dana dati će veliki koncert otvorenja na jedinstvenoj Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku 30. srpnja. Upravo su objavljena i imena gostiju koji stižu na tvrđavu, a predvode ih ikone drum’n’bass glazbe Chase & Status, glazbeni duo koji neumorno izdaje i nastupa od 2003. godine, a na listu suradnika su upisali imena poput Rihannae i Plan B-a. Uz njih, publiku u Šibeniku će rasplesati Shy FX, jedan od najutjecajnijih reggae jungle producenata današnjice koji se ne skida s vrha od 1994. kada je izbacio himnu junglea Original Nuttah. Njemu će se kao snažna vokalna pratnja na pozornici pridružiti Dynamite MC, najznačajniji glas u drum’n’bass glazbi, koji je kao dio benda Ronija Sizea - Reprazent osvojio i Mercury nagradu za album ”New Forms” 1997. Zapaženi hip-hop i soul duo Children Of Zeus, uvest će u ovu plesnu večer na jedinstvenoj lokaciji. Prve i najpovoljnije regionalne ulaznice za koncert otvorenja su u prodaji i mogu se naći u Entrio sistemu i na svim Entrio prodajnim mjestima.

Nakon otvorenja, festival se seli u The Garden Resort u Tisnom gdje je bogat festivalski program pomno odabran od 13 velikih imena scene koji su pozvani kao kuratori festivala. Do sada su najavljeni dBridge, Fabio & Grooverider, Randall, Wookie, Youngsta, Hatcha, Breakage, Doc Scott, DRS, J.Sparrow, P. Money, 6 Figure Gang (aka Dobby, FAUZIA, Jossy Mitsu, LCY, Sherelle, Yazzus), Coops, Darwin, Horsepower Productions, Jah Shaka i N-Type, a uz njih novina su Novelist, Silkie, Coki, Goth Trad, Conducta, Sgt Pokes te mnogi drugi.

Na pozornici kojom će kurirati velikan bass scene Mala, nastupit će Silkie, Coki, Goth Trad, Sicaria Sound te Killa P, Crazy D & Sun of Selah na mikrofonima. Na jednoj od pozornica Tectonic, Pincheva izdavačka kuća proslavit će 15 godina rada, zanimljiv će biti i na pozornici Rinse FM-a kojim se pridružuje 6 Figure Gang. Velikani Deadbeat i Tikiman predstavit će svoj live dub show, a ne treba ni propustiti nastup novozelandskog dueta Truth.

Ključni dio ovogodišnjeg festivala svakako su after partyji u kultnom klubu Barbarella’s koju će zvučno upogoniti besprijekorni Sinai Sound System. Na tom zvučnom sistemu slušat ćemo showcaseove Dispatch i Sofa Sound izdavačkih kuća, a svoje večeri će imati The Bug i dub velikani Iration Steppas. Nezaobilazan je i nastup domaćeg producenta Egolessa koji je i na prošlom Outlook festivalu održao čak dva nastupa o kojima se dugo pričalo, a on se pridružuje Deep Medi ekipi zajedno Silkijem, Sicaria Soundom, Cokijem i Malom. Ulaznice za after partyje u Barbarelli se mogu kupiti na ovom linku.

Outlook festival ulazi u novu etapu svoje evolucije i u ovom intimnijem izdanju i dalje je vjeran svojim korijenjima s fokusom na sound system kulturu. Zbog puno manjeg kapaciteta od dosadašnjeg, za Outlook Origins će se tražiti karta više, pa je stoga posebno bitno uzeti svoju na vrijeme. Regionalni posjetitelji i ove godine imaju mogućnost kupiti povoljniju early bird regionalnu festivalsku ulaznicu i to putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.

Load the next article
Loading...
Loading...