Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Jeff Mills, Eddie Fowlkes i Jessica Care udružili snage oko projekta The Beneficiaries

Projekt se bavi potencijalnim suradnjama među umjetničkim scenama u Detroitu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 29 June 2020
Jeff Mills, Eddie Fowlkes i Jessica Care udružili snage oko projekta The Beneficiaries

Jeff Mills, Eddie Fowlkes i pjesnikinja Jessica Care Moore surađuju na svom novom projektu The Beneficiaries. Rezultat te suradnje je izdanje “The Crystal City Is Alive”, koje će izaći 24. srpnja na Millsovom labelu Axis Records. Ideja projekta bila je potaknuti suradnju između različitih slojeva umjetničkih zajednica u Detroitu. Detroit je tijekom godina bio izvor mnogih različitih žanrova koji su pomicali granice, uglavnom zbog rada i inovacija crnačkih glazbenika u gradu.

Iako se Jeff Mills i Eddie Fowlkes poznaju već godinama, do sada nikada nisu radili zajedno. Ideja da se pjesnikinja Jessica Care Moore uključi u projekt nastala nakon Millsove želje da uključi nekoga tko je van techno i glazbene scene općenito. Mills je jednog dana naišao na web post s njezinim stihovima i odlučio je kontaktirati.

“The Crystal City Is Alive” poetična je i glazbena tapiserija, Moorein glas odjekuje valovima kozmičkih synthova i impresivnog beata. Riječ je o vrlo inspirativnom, zvučnom slavlju talenta stanovnika Detroita.

Dio toga možete poslušati - ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...