Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Jeff Mills: "Elektronička glazba je postala previše apolitična"

Slavni DJ smatra kako je danas elektronika rezervirana za srednju klasu koja nema razloga za ikakav aktivizam

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 18 July 2019
Jeff Mills: "Elektronička glazba je postala previše apolitična"

Jeff Mills smatra da se u elektronskoj glazbi previđaju politička pitanja, uglavnom zbog toga što se njom sada bavi "tipična srednja klasa".

U razgovoru za France24, techno ikona je rekla: "Glazba, osobito plesna glazba, nekad je bila više politička. Pripadnici scene u sedamdesetim i ranim osamdesetim godinama bili su vrlo miješani, elektronička scena spajala je svih, od homoseksualaca do heteroseksualaca sa svih strana", ispričao je.

"Tada je zato bilo lakše govoriti o određenim stvarima kao što su nasilje, brutalnost i rasizam. Sada elektroničku glazbu uglavnom stvara određena vrsta ljudi, mahom iz tipične srednje klase koja vjerojatno vodi ugodan život.", nastavio je Mills i dodao kako su politička pitanja "gurnuta u stranu u vrijeme kada bi trebao postojati glas".

"Ljudi danas dolaze na partyje jer se žele isključiti na tih par sati usred noći i ne žele razmišljati o američkom predsjedniku - ne žele razmišljati o ljudima koji umiru na granici s Meksikom, oni ne žele razmišljati o terorizmu ili o situaciji u Sudanu".

Mills se također dotaknuo predrasuda s kojima se suočio u mladosti: "Da se pitalo američku vladu, kad sam bio mlad, ja bih bio ili u zatvoru ili mrtav - tako da za pripadnike mladih crnaca u Americi zapravo nije bilo pomoći", zaključio je.

Load the next article
Loading...
Loading...