Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kako pomoći stradalima u potresu

Prenosimo priopćenje MUP-a i Civilne zaštite za sve koji žele pomoći

  • Mixmag Adria I Foto: Facebook
  • 30 December 2020
Kako pomoći stradalima u potresu

U protekla 24 sata, na društvenim mrežama je došlo do eksplozije informacija vezanih za pomoć stradalima u potresu, među kojima, nažalost ima i fake newsa. Stoga vam, ako želite pomoći stanovnicima razrušenog područja prenosimo jedino relevantno priopćenje, ono koje je jutros objavio MUP i Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Prije svega, apelira se na građane da ne putuju prema Petrinji i Sisku, budući da je riječ o malim gradovima, u kojima gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, možete to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem te Zakladom Solidarna i Fonda 5.5.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa, a sve ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: [email protected].

Load the next article
Loading...
Loading...