Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Larry Heard i Robert Owens tuže Trax Records

Nakon Adonisa, još dvije ikone Chicago housea obznanile svoje nevolje s poznatim labelom

  • Mixmag Adria I Foto: Mixmag
  • 30 June 2020
Larry Heard i Robert Owens tuže Trax Records

Dva pionira Chicago housea, Larry Heard i Robert Owens podignuli su tužbu protiv Trax Recordsa zbog kršenja autorskih prava. Tužba uključuje neke od najpoznatijih naslova ovog žanra poput ''Can You Feel It'', ''Beyond The Clouds'', ''Bring Down The Walls'', ''Distant Planet'' ili ''Never No More Lonely''.

U tužbi, između ostalog, stoji, kako je Trax prevario autore, navevši ih da potpišu nepovoljne ugovore te im uskraćivao isplate tantijema više od 30 godina. Larry Heard, poznat i kao Mr Fingers, izrazio je svoje razočarenje ponašanjem Traxa kojeg su svi respektirali kao vodeću gradsku etiketu, a za koju se ispostavilo da se izrazito nepošteno odnosila prema svim autorima.

Robert S. Meloni, jedan od odvjetnika koji zastupaju ovaj dvojac, tvrdi kako u američkoj glazbenoj industriji postoji ''povijest bolesti'' nepoštivanja autora od strane izdavačkih kuća, posebno u slučaju afroameričkih glazbenika i to još od 50-ih godina prošlog stoljeća. Jedan od najpoznatijih slučajeva je onaj Little Richarda koji je 1984. tužio svog izdavača za 112 milijuna dolara neisplaćenih tantijema, od kraja 50-ih.

Nakon Adonisa, čija je dugogodišnja borba s Traxom oko tantijema, nedavno isplivala u javnost, ovo je drugi slučaj vezan uz mutno poslovanje ove etikete, a čini se kako neće biti posljednji...

Load the next article
Loading...
Loading...