Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Live Nation očekuje povratak koncerata već sljedećeg ljeta

"Ohrabruje nas napredak u ispitivanju tehnoloških tretmana i cjepiva koji će nam pomoći da nastavimo sa svojim planovima”, rekao je izvršni direktor tvrtke

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 12 November 2020
Live Nation očekuje povratak koncerata već sljedećeg ljeta

Iz Live Nationa iskazuju optimizam oko budućnosti zabavne industrije, uz izjavu da “sljedeće ljeto očekuju povratak koncerata”. Izvršni direktor tvrtke Micheal Rapino iznio je ta predviđanja tijekom prezentacije njihovog kvartalnog izvješća za ovu godinu, navodeći napredak u istraživanju virusa COVID-19 i rada na cjepivu kao svoje razloge za nadu.
U obraćanju investitorima i analitičarima, Rapino je rekao: “Radimo na planu kako se vratiti živi i sigurni u igru. Ohrabruje nas napredak u ispitivanju tehnoloških tretmana i cjepiva koji će nam pomoći da nastavimo sa svojim planovima.” Iako je predvidio “povratak koncerata sljedećeg ljeta”, dodao je da će se “točan vremenski raspored ovog povratka razlikovati ovisno o regiji, pa se i dalje fokusiramo na to da ostanemo fleksibilni” te je dodao da “put do povratka neće biti pravocrtan.”

Live Nation izvijestio je o padu prihoda od 95,1%, s 3,77 milijardi dolara u trećem tromjesečju 2019. (od lipnja do rujna) u odnosu na isto razdoblje 2020., gdje je ista tvrtka generirala 184 milijuna dolara. Podaci za treći kvartal 2020. godine iznosili su operativni gubitak od 504 milijuna dolara, u usporedbi s dobiti od 260 milijuna dolara u 2019. godini.
Unatoč financijskim gubicima, ovaj kvartal nosi poboljšanje u odnosu na drugo tromjesečje 2020. za Live Nation, s novim vrstama koncerata kao što su drive-in koncerti, live streamovi i eventi sa socijalnom distancom. Osim toga, pomaže im i jaka prodaja evenata u 2021. godini, primjerice ulaznice za EDC Las Vegas 2021. nedavno su rasprodane u roku od 24 sata.

Load the next article
Loading...
Loading...