Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Gradonačelnik Londona lansirao 6 milijuna funti vrijednu kampanju za live evente i ugostiteljstvo

U Londonu se očekuje veliki porast broja umjetničkih izložbi, kasnonoćnih showova i događaja

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 13 May 2021
Gradonačelnik Londona lansirao 6 milijuna funti vrijednu kampanju za live evente i ugostiteljstvo

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan lansirao je plan za kampanju vrijednu 6 milijuna funti u znak podrške live eventima, kulturi i ugostiteljstvu tijekom pandemije koronavirusa. Khan je kampanju nazvao 'Lets Do London' a želja mu je obnoviti britanski turizam i otvori ti nova radna mjesta.

Khan obećava “najveću kampanju za domaći turizam koju je London ikad vidio”, navodeći da će plan stupiti na snagu tijekom ljeta a sastoji se od niza događaja i fokusiran je na određene sektore poput glazbe uživo. Također rekao: “Naša nova kampanja okuplja mnoge vodeće organizacije i mjesta u glavnom gradu kako bi pružila neusporedivo iskustvo svima koji posjete London tijekom cijele godine. S obzirom na ograničenja u međunarodnim putovanjima koja će se vjerojatno nastaviti i ove godine, stanovnici Londona i turisti iz ostatka Velike Britanije imaju jedinstvenu priliku iskusiti sve što glavni grad nudi, bez redova.”

Osim podrške industriji live evenata, novac će ići i prema sektorima kulture i zabave s prvom inicijativom koja će ovog mjeseca na ulice Londona donijeti niz umjetničkih izložbi na otvorenom. Izložbe će se odvijati diljem grada, a prikazivat će djela umjetnika Es Devlin i Yonke Ilori. Muzejima, galerijama i kazalištima tijekom ljetnih mjeseci obećane su “kasne noćne predstave”, te dulje radno vrijeme.

Khanovi dosljedni napori na ponovnom otvaranju Londona nastavljaju se i na rujan za kad je obećao 450 000 funti za potporu lokalnim mjestima kojima prijeti zatvaranje zbog lockdowna. Gradonačelnik Khan poziva ljude da izađu i podrže svoje lokalno gospodarstvo.

“Pružit ćete im vitalnu podršku, naša pomoć im je potrebna više nego ikad”, kaže Khan u kampanji. “Ovo će biti najbolje ljeto koje je London ikad vidio.”

Load the next article
Loading...
Loading...