Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Martin Gore iz Depeche Modea objavio instrumental “Mandrill”

Pjesma je preuzeta s Goreova nadolazećeg EP-a “The Third Chimpanzee”

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 November 2020
Martin Gore iz Depeche Modea objavio instrumental “Mandrill”

Martin Gore iz Depeche Modea upravo je objavio potpuno novu pjesmu nazvanu “Mandrill” via Mute Records. Stvar je preuzeta s njegovog nadolazećeg instrumentalnog EP-a “The Third Chimpanzee” koji izlazi 29. siječnja. “Mandrill” je dramatična četverominutna pjesma koja savršeno ocrtava Goreovu “elektroničku dušu” kao i njegov nesumnjivo epski osjećaj za soundtrack.
Govoreći ekskluzivno za Mixmag uoči izlaska EP-a, Martin je objasnio da je početna inspiracija za njega bila knjiga pod nazivom “The Rise and Fall of the Third Chimpanzee” Jareda Diamonda: “Pročitao sam tu knjigu 90-ih i to je jednostavno imalo smisla jer ljude naziva trećim čimpanzama ", objasnio je.

Pročitajte i ovo: Govor zahvale Depeche Modea povodom ulaska u Rock & Roll Kuću slavnih

“Svidjelo mi se što je zamaglio granicu između ljudi i majmuna, bez da je to učinio na očit način. Jer, ponekad se ne čini da smo nešto puno napredovali! I zato mi je imalo smisla nazvati tako EP, s obzirom da ga je i napravio jedan od trećih čimpanza”, rekao je Gore. “Radio sam na jednoj pjesmi prije nego što je dobila naslov”, nastavio je. “I ponovno sam sintetizirao svoj glas, pa je na kraju zvučao ne baš ljudski, više poput primata - pa sam ga odlučio nazvati “Howler”, jer znam za majmune urlikaše. Sve pjesme sadrže element koji nije baš ljudski.

EP “The Third Chimpanzee” dostupan je za predbilježbu. Dolazi na CD-u, limitiranom vinilu (s art printom) i digitalno. Cover je iz Pockets Warhola. Na YouTubeu postoji i prateći vizual - prikladno psihodelično, kozmičko putovanje. EP možete naručiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...