Menu
Home Novosti Menu
Moda

Modni komadi od audio kazeta? Može!

Donosimo priču o dizajnerima koji koriste kazete za izradu odjevnih predmeta i modnog nakita

  • Roberta Novosel I Foto: Namroud Gorguis/Unsplash, Instagram i Pintarest
  • 22 January 2020
Modni komadi od audio kazeta? Može!

Iako se mlađe generacije slabo sjećaju medija zvanog kazete, starije generacije itekako će se nostalgično prisjetiti premotavanja pjesmi olovkama. Ovaj glazbeni medij imao je posebnu čar, a to je da ste svaku pjesmu morali preslušati cijelu, niste je mogli preskočiti. Kazete se povremeno pojave u glazbenoj industriji, a i u onoj modnoj su pronašle svoje mjesto.

Central Saint Martins odavno je poznat po svojim kreativnim studentima koji svakom svojom revijom dokažu koliko su inovativni. Nakon što smo prethodno pisali o komadima izrađenima od napuštenih šatora, došao je red i na kazete. Benjamin Benmoyal svojom kolekcijom “It Was Better Tomorrow” iskoristio je vrpce odbačenih video i audio kazeta za stvaranje tkanine. Rezultat je kolekcija prepuna boja koje su ga inspirirale na njegovom putovanju kroz Island, ali i radovima umjetnika kao što su Olafur Eliasson i James Turrel. Ovom kolekcijom izrazio je želju da smanji pesimistični pogled na svijet nakon što je jedno vrijeme radio u vojsci. Napomenuo je i kako je upotrebom starih Disneyjevih filmova povezao svoju nostalgičnost za izgubljenom naivnošću te na taj način vratio kazete dajući im novi oblik.

Kazete su se, osim na modne komade, prebacile i na nakit zahvaljujući Gabby Lovazzano i Adamu Marku koji su osnovali EJECTS. Ljubav prema rave partijima dovela ih je do izrade ručno rađenog nakita za koji su iskorištene stare kazete i CD-i, ali i kablovi. Izradom nakita podsjećaju nas na davno zaboravljene medije i vremena kada smo glazbu mogli pronaći samo u fizičkom obliku.

Prokopajte svoje stare kutije jer pronašli smo način kako da sami u svoja četiri zida izradite svoj novi modni dodatak. Bacite se na posao!

Load the next article
Loading...
Loading...