Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Lawrence Klein

Doznajte koje aseve u rukavu krije ovaj DJ i producent

  • Roberta Novosel I Foto: Valerio Baranović
  • 15 February 2020
My Top 3 Essentials: Lawrence Klein

Lawrence Klein jedan je od 15 najboljih svjetskih DJ-a prema Burn Residencyju, kao i dobitni nagrade Ambasador kao treći najbolji DJ. Uz DJ-ing i produkciju, Lawrence Klein aktualni je promotor, pokretač večeri Opposite i član RatCat kolektiva koji je prošle godine proslavio dvije godine. Na svojim klupskim događajima Opposite ne promovira samo DJ-eve već i umjetnike drugih profila. Nastupao je uz globalno poznata imena kao što su Dixon, Tale Of Us, Solomun, ali i u b2b kombinaciji sa Fornivom. Prošle godine izdao je i EP “Theory Of Cosmos” u suradnji s Outcomeom za MoBlack Records s kojim je obilježio povratak produkciji nakon dvije godine pauze. Ubrzo nakon što je EP izašao, našao se na ljestvicama Beatporta kao i u setovima raznih DJ-eva diljem svijeta. Nakon što je ostvario svoj san i nastupio u Berlinu prošle godine, Lawrence Klein ne staje pa je već sada bukiran za poznati festival koji se održava u Tisnu, Love International. A ovo su njegove tri top stvari trenutno u setovima:

1. SARA RENAR - TIŠINA (Outcome Remix)

2. JAMES HOLDEN – NOTHING (Who Else & Zagitar Remix)

3. ALEX DIMOU - WHAT KEEPS YOU THERE (Avidus Remix)

m: Zašto baš te stvari?

LK: Odlične su mi. Dižu mene i publiku. Proteklih mjeseci, posebno dok još nisu bile izdane, razvaljivale su gdje god sam ih svirao. ”What Keeps You There” (Avidus Remix) mi je draga jer je najbliža zvuku koji mi je trenutačno napet, a s “Tišinom” imam posebnu vezu još otkako sam je otkrio u splitskom studiju Simulation Recordsa i dugo je ekskluzivno vrtio, čuvajući je sebično za sebe. U “Nothing” sam se zaljubio na prvo slušanje i super je što još ima stvari koje uspijevaju odoliti vremenu u ovo doba ultra masovne produkcije.

m: Kako si otkrio te stvari?

LK: Outcomeov remix Sarine “Tišine” sam, kao što sam već spomenuo, imao otkako je snimljena i premijerno je testirao po klubovima, a i “Nothing” je nekako stigla iz istog splitskog izvora jer smo sa Simulationom ranije surađivali sa Zagitarom. Inače, tu stvar proslavio je Solomun koji ju je također dobio nekih pola godine prije nego što je objavljena. Na “What Keeps You There” sam naletio “kopajući” u onoj vječnoj potrazi za dobrom glazbom. Još se sjećam oduševljenja koje me preplavilo kad sam je otkrio. Osvojila me na prvu kao rijetko koja stvar.

m: Kako publika reagira na njih?

LK: “Tišina” je svaki put bila prava mala eksplozija zbog nesvakidašnjeg hrvatskog vokala i modernog afterlife zvuka. Publici se to masu svidjelo i jako ih je intrigirala ta stvar. Super svaki put legne i u mom klubu Tunel u Šibeniku. “Nothing” je stvar po mjeri svake špice večeri jer jednako pogađa publiku koja intezivno prati elektroničku glazbu i prosječnu publiku koja nije toliko u elektronici. “What Keeps You There” svojim zavodljivim ženskim vokalom i dugim, ali interesantnim breakom, super diže temperaturu na podiju.

Load the next article
Loading...
Loading...