Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Marina Karamarko

Nakon što nas je nedavno provozala kroz svoj set povodom pet godina labela THANQ, Marina je s nama podijelila stvari koje su sastavni dio njenih setova u posljednje vrijeme

  • Roberta Novosel I Foto: Danijel Cerovac
  • 8 February 2020
My Top 3 Essentials: Marina Karamarko

Marina Karamarko ime je za koje ste već sigurno čuli, a njeno glazbeno putovanje počinje još 2005. Već od samoga početka postaje rezidentica u raznim klubovima, a jedan od njih je i na Ibizi, nakon što je pobijedila na natjecanju Burn Studios Residencyja. Tri godine kasnije na SAE Universityju marljivim radom dobiva diplomu za audio inženjerstvo te započinje suradnje sa raznim izdavačkim kućama kao što su Deep Tech Records, Blacksoul Music, Draft i Innocent Music. Iza sebe ima niz nastupa po različitim kontinentima, što uključuje i turneju po SAD-u, a 2016. godine njena stvar “Wait A Second” našla se na listi “Visionary Women Of Electronic Music” prema Beatportu. Priznanje je dobila i u vlastitoj zemlji nakon što je dobila nagradu Ambasador kao najbolji deep-tech house DJ. Nakon što nas je nedavno provozala kroz svoj set povodom pet godina labela THANQ, Marina Karamarko s nama je podijelila stvari koje su sastavni dio njenih setova u posljednje vrijeme.

1. SABB & BLACK CIRCLE - Somebody's Story (Original Mix)

2. REBUKE - ALONG CAME POLLY (Original Mix)

3. ALEX DIMOU - WHAT KEEPS YOU THERE (Avidus Remix)

m: Zašto baš te stvari?

MK: “Somebody’s Story” me podsjeća na PLUR 90-ih kada je mjuza bila u centru zbivanja, kada je dobar house bio u điru i kada su svi plesali bez mobitela, a i stvar je savršena za taknuti emocije publike te najaviti kraj seta. “Along Came Polly” mi je super dub-tech stvar koja se nekako može uklopiti i u brže i u sporije stvari. Ima taj dub sound koji ja volim gurati i ima super brejk na koji svi grunu. “What Keeps You There” je stvar koju sam otkrila ovo ljeto, a kako je ljeto prepuno open air zabava, na otvorenom volim ići u melodičnije vode. Ova stvar mi je savršeno služila za zagrijavanje atmosfere i davanje ideje u kojem smjeru idemo.

m: Kako si ih otkrila?

MK: A tko će to znati, stalno kopam, mjuza na sve strane tako da se stvarno ne sjećam kada sam ih otkrila ni kako.

m: Kako publika reagira na njih?

MK: Odlično, zato ih i vrtim često! :)

Load the next article
Loading...
Loading...