Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Ynez

Svestrana DJ-ica koji uskoro očekuju nastup u londonskom fabricu, predstavlja stvari koje obavezno pušta u svojim setovima

  • Roberta Novosel I Foto: Briana Davis
  • 25 January 2020
My Top 3 Essentials: Ynez

Ines Rakočević, Ineskich ili ynez ime je koje vam nije moglo promaknuti kada je riječ o glazbi i medijima. Svestrana ynez iza sebe ima niz nastupa, organiziranih glazbenih večeri Bokuzbok u Pločniku, a za one koji ne znaju suosnivačica je prve hrvatske online radio stanice Radia 808. Svoj novi dom pronašla je u Londonu gdje je nastavila glazbeni put te marljivo radi u event managementu, DJ-ira te je članica neprofitnog feministički orijentiranog kolektiva WXMB2 (Womxn Of Music Business) kroz koji educiraju žene u glazbenoj industriji te utječu na neravnopravnost u istoj. Njena uloga u kolektivu je vođenje PR-a, pisanje bloga, organiziranje panela i događaja te bukiranje DJ-eva. Trenutno pripremaju radionicu o mentalnom zdravlju, a za Dan Žena 8. ožujka sprema se cjelodjevni festival. Uz sve obaveze, Ynez priprema svoj prvi EP na kojemu će se nalaziti i mračna stvar koju ćete moći poslušati u nastavku, a za rad ju najviše inspirira život, odnosno sve što on donosi i odnosi. Njen rad već sad je prepoznat izvan granica što ju je dovelo do nastupa koji očekuje kraljem veljače u kultnom londonskom fabricu. U nastavku saznajte što se to kuha u njenim setovima u posljednje vrijeme.

1. LORAINE JAMES - GLITCH BITCH

2. RNXRX -- AKTION INERTIA

3. YNEZ - txsbx.com silence test

m: Zašto baš te stvari?

Y: “Glitch Bitch” je odlična stvar za započeti ili završiti set, što se mene tiče. Stvori idealnu atmosferu za uvod ili završetak seta i publika može osjetiti da se nešto (DJ) mijenja, a to volim, intro i outro. :) “Aktion Inertia” uz svoju dozu mračnog i teškog zvuka uvijek legne u sredini seta. “txsbx.com silence test“ je moja nova a ujedno i prva stvar koju sam odlučila podijeliti sa svijetom i tek treba doživjeti svoju premijeru u setovima.

m: Kako si otkrila te stvari?

Y: Prošlu jesen kad sam bila u Berlinu, nezaobilazna lokacija koju uvijek posjetim je Hardwax, kako bi u svoju kolekciju dodala nova izdanja. Taj dan su među ostalima dobili novi album “Loraine James - For You and I” koji je izašao na Hyperdubu i odmah sam se zaljubila u njega dok sam ga preslušavala, i još uvijek ga slušam. Ne samo ova pjesma, cijelo izdanje je jedno nevjerojatno putovanje kroz njezin uvijek zanimljivi izričaj, svakako provjerite. Produkciju i zvuk koji stvara RNXRX sam otkrila slušajući NTS, prije rekla bih možda dvije godine i čula pjesmu koja me stvarno oduševila. Malo sam se pomučila da otkrijem o kome se radi i od tada pratim ovog super producenta argentinskih korijena koji trenutno živi i stvara u Španjolskoj, a prošle godine je nastupio i na Dimensions festivalu pa ga je moguće uloviti i u ‘’našim’’ krajevima. Oko treće stvari je jasno. :)

m: Kako publika reagira na njih?

Y: Publika nekad reagira super, nekad malo manje super. Nekad plešu, nekad su više statični, ovisi o lokaciji, vremenu, prigodi i još mnogo faktora, haha.

Load the next article
Loading...
Loading...